BAŞKAN OTGÖZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla, Seydikemer ve Fethiye'de görev yapan gazeteciler ile yerel ve ulusal basın-yayın kuruluşlarının temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

  • 863
BAŞKAN OTGÖZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Teras Kafe ve Restaurant’ta akşam yemeği düzenledi. Başkan Otgöz’ün gazeteciler günü için verdiği yemeğe Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı aynı zamanda Batı Akdeniz Gazetesi sahibi Osman Baykuş, Muğla İnternet Gazetecileri Derneği aynı zamanda SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener, Dijital Medya ve Yayıncılar Derneği Başkanı aynı zamanda Serap Ülkü Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serap Ülkü Özdemir, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç, gazeteciler, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Birim Müdürleri katıldı. 
 Düzenlenen yemekte Seydikemer Belediyesi’nin tüm birimleriyle 8 yılda yaptığı hizmetlerin değerlendirildiği video izlendi. Bütün zorluklarına rağmen gazetecilik görevini yapan tüm gazetecilerin günlerini kutlayan Başkan Otgöz, Seydikemer’in geleceği için yapılan çalışmaları anlattı. Akşam yemeğinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla hazırlanan pastayı Başkan Otgöz, gazeteciler  ile birlikte kesti. 
GAZETECİLERDEN BAŞKAN OTGÖZ’E TEŞEKKÜR
Düzenlenen yemekte konuşan Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e basına verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Baykuş; “Biz bir pandemi atlattık. Pandemide şunu yaşadık; En sevdiğimiz kişilerin cenazesine, düğününe, bayramına gidip tokalaşamadık, kucaklaşamadık. O nedenle bu tür etkinlikler o kadar önem arz etti ki ve bu nedenle gazetecilere, basına, basın yayına verdiği destekten dolayı öncelikle Seydikemer Belediye Başkanım Yakup Otgöz ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Son zamanlarda basın yayın biraz geri düşer gibi oldu ama şunu yapmak gerekiyor: Gerçek gazetecilere, basın, ahlak, etik kurallarına uyan, gazeteciliği meslek olarak yapanlara her türlü desteğin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. O nedenle Seydikemer Belediyesi’nin ayrım yapmadan verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener; “Böyle bir organizasyon yaptığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
Dijital Medya ve Yayıncılar Derneği Başkanı Serap Ülkü Özdemir; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yine hep birlikte beraberiz ama en önemli noktalardan bir tanesi dijital platformlar artık hayatımızda ve her daim olacak. Ben Seydikemer Belediyesi, tüm ekibine, tüm çalışma arkadaşlarına, meclis üyelerine, başkan yardımcılarımıza özellikle kamera arkasında olan basınımızın güzide temsilcilerine teşekkür ediyorum. Pandemi bizi ayırdı. Ama çok şükür bugünü tekrar bir arada kutluyoruz. Hepinizin günü kutlu olsun” dedi.
BAŞKAN OTGÖZ: “SİZLERLE ÇALIŞMAKTAN HER ZAMAN GURUR VE MUTLULUK DUYDUK”
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “2014 yılından bu yana biz hep sizlerle birlikteyiz, birlikte çalışıyoruz. Bize her türlü desteği verdiniz. Seydikemer kolay bir bölge değildi ama çalışma arkadaşlarım, meclis üyelerimle epey bir yol aldık. Biz Seydikemer’i modern yaşanılabilir bir kent yapmak için yola çıkacağız dedik, çıktık. Şu an Allah’a şükürler olsun baya bir yol aldık. Sizlerin emeği bunda çok fazla. Biz sizlerle çalışmaktan her zaman gurur ve mutluluk duyduk. Bundan sonra da inşallah birlikte darılmadan, kırılmadan yolumuza devam edeceğiz. Ayrım yapmadan hep birlikte çalışacağız. Sizler bize çok destek verdiniz, vermeye de devam ediyorsunuz. Ama bizlerde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Seydikemer için gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.
BAŞKAN OTGÖZ: “CAM TERAS PROJESİNİN İMAR PLANLARI YAPILIYOR”
Seydikemer’de devam eden yatırım ve projeler hakkında bilgiler veren Başkan Otgöz; “Sahilden baktığımız zaman Patara Köprüsü hayata geçmek üzere. Fore kazıklar çakıldı. İnşallah Ramazan Bayramından sonra da bu köprünün açılışını düşünüyoruz. Kaş ile Seydikemer’i, Antalya ile Muğla’yı bağlayacak. Ova Mahallesi ile Kumluova Mahallesi arasında 108 metre uzunluğunda, 17 metre genişliğinde bir köprü. Ama onu da Özlen Çayına kadar indireceğiz. Onun için çalışıyoruz. O bölgenin turizmden de faydalanması lazım. Villa turizminin o bölgeye girmesi lazım. Biliyorsunuz Patara ÖÇK (Özel Çevre Koruma) sınırları içerisinde. Sınırlar genişledi. Karadere yarı yarıya idi tamamını aldı. Çukurincir’i aldı, Gölbent’in güney kısmını aldı. Dodurga’nın bir kısmını aldı.1/ 250002lik haritalar şuan yapılıyor. Ondan sonra hızlı bir şekilde turizmi o bölgede de göreceğiz. Batı Akdeniz en batısı kaldı ama planlı bir şekilde güzel olacak. İnşallah o bölge için hayırlı olur.
Saklıkent’te bizim Cam Teras Projemiz var. Şu an İmar Planları yapılıyor. Ama bu proje hayata geçtikten sonra bu bölgede turizm 12 ay olur inşallah. Bizim en büyük sıkıntımız imar planlarımızdı. İmar Planımız 1075 dönüm bir alandı. Son görüşler alındı. Büyükşehir Belediyesine yazı yazıldı.1075 dönüm imar planını da açtıktan sonra Seydikemer’in çehresi daha da değişecek. Yapamadığımız işler var, eksikliklerimiz var ama imar planını bekliyor. 
BAŞKAN OTGÖZ: “BİZ GECE GÜNDÜZ BU BÖLGE İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Seydikemer TOKİ’nin kuraları 25 Ocak Çarşamba günü çekilecek. Seydikemer’de 304 konut, 8 tane de iş yeri kuraları çekilecek ve 23 Şubat’ta da ihaleler yapılacak. Ondan sonra inşaat çalışmalarına başlayacağız. Yerimizi hemen hemen ormandan aldık. Bizim hesaplarımıza göre 600-650 konutluk bir alan. Biz gece gündüz bu bölge için çalışıyoruz. Ben tek başıma çalışmıyorum, ekip işi meclisten aldığımız kararlar yüzde 99 oy birliği ile geçiyor. Bir yerde birlik beraberlik varsa işler oluyor. O yönden biz şanslıyız. Tüm meclis üyelerime ve Seydikemerli vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
BAŞKAN OTGÖZ: “SEYDİKEMER, HASAN ÖZYER SAYESİNDE BİR FEN LİSESİ KAZANMIŞ OLACAK”
İnşaat çalışmaları devam eden 150 Yataklı Seydikemer Devlet Hastanesi’nin mart sonunda biteceğini dile getiren Başkan Otgöz; “Seydikemer Devlet Hastanesi’ndeki çalışmalar mart sonu nisan başı gibi bitecek. Seydikemer’de Millet Bahçesi yapılıyor. 44 dönümlük bir alan ayrıldı burada. 20 dönüme yapılıyor. Kalan yere de inşallah belediye olarak oyun parkı gibi güzel bir alan düşünüyoruz. Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesinde 1143 dönüm yeri 3 Milyon 700 bin liraya satın aldık. Onun tapusu da Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi’nin kayıtlarına geçti. Seydikemer merkezde Fen Lisesi İhalesi yapılacak. Hayırsever iş insanı Hasan Özyer Bey, Seydikemer’e bir tane Fen Lisesi sözü verdi. İnşallah onunda protokolünü yapacağız. Seydikemer, Hasan Özyer sayesinde bir Fen Lisesi kazanmış olacak. Kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN OTGÖZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİBAŞKAN OTGÖZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Bakmadan Geçme