Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri Başladı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, 'Herkes İçin Spor Federasyonu' koordinesinde 'Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlıklı Yaşam' sloganıyla ilimizde çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. 23-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği belirtilen 'Avrupa Spor Haftası' dün Fethiye İlçemizde Kayaköy'de karate, eskrim etkinlikleriyle gerçekleştirildi. Bugünse Muğla Menteşe'de saat 10:30'da Sınırsızlık Meydanı'nda atletizm, badminton, kick boks, futbol ayak tenisi, hokey, tenis, basketbol, bisiklet ve karate branşlarından sporcuların katılımıyla etkinlikler gerçekleştirildi. Bugün saat 15:00'de Yatağan Lagina Antik Kentte okçuluk, halk oyunları, taekwondo, geleneksel çocuk oyunları etkinlikleri gerçekleştirilecek.

  • 711
Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Muğla Valisi Orhan Tavlı, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve protokolün katılımıyla gerçekleşen Avrupa Spor Haftasında, Vali Orhan Tavlı etkinlikleri gezerek sporculara başarılar diledi. 

Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, tüm Avrupa ülkeleriyle birlikte ülkemizde de bir hafta boyunca 81 ilimizde eş zamanlı olarak etkinlikler gerçekleştirileceğini, böylece bütün illerimizde spor bilincinin geliştirilmesinin, sağlıklı yaşamın öneminin vurgulanmasının amaçlandığını belirtti. “İlimizde bir hafta boyunca yapılacak etkinliklerle spor kültürünün toplumda daha geniş bir tabana yayılmasını, sağlıklı yaşam bilinciyle birlikte spor bilincinin geliştirilmesini amaçlıyoruz… Bugün sayın valimizin ve protokolün de katılımıyla etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Etkinliklerimiz, dün “Avrupa Spor Haftası” kapsamında Fethiye’de sporcularımızın gösterileri ve çeşitli etkinliklerle başladı. Şimdi, bugün burada, öğleden sonra ise Yatağan Lagina Antik Kentimizde spor gösterilerimiz çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilerek hafta boyunca devam edecek. 

Bu pandemi sürecinde tüm bu faaliyetlerde sosyal mesafe, maske, hijyen gibi gerekli tüm covid-19 tedbirlerine riayet ederek etkinliklerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Aslında birçok branşımız olmasına rağmen sizin de görmüş olduğunuz gibi burada sergilediğimiz branşlar, sporcuların birbirine temas etmediği branşlarla sınırlı tutulmuştur. Mümkün olduğunca sporcuların birbiriyle temas etmediği, daha ziyade atletizm, tenis, voleybol gibi oynanırken arada mesafe olan dalları seçtik. Bu yıl bu şekilde gerçekleşmiş olsa bile inşallah pandeminin atlatılmasıyla birlikte kısa sürede her zamanki o neşeli ve bol organizasyonlu günlere dönmeyi arzu ediyoruz. Ancak şunu da belirtmem gerekiyor ki zaten bizim spor okullarımız mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek devam ediyor. 

Yine de inşallah ülkemizde ve dünyada bu pandemi bir an önce sonlanır ve spor dolu günlere tez zamanda ulaşırız. Bu organizasyona gelen, emek veren, katılan herkese teşekkürlerimi sunuyor, sağlıklı günlerde buluşmayı diliyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme