FETHİYE MİNE ABLASINI SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Fethiye'de 1990'lı yıllarda kadınların siyasete atılması için öncülük yapan, Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi Fethiye ilçe teşkilatlarında uzun süre kadın kolları başkanlığı ve ilçe yönetim kurullarında gönüllü olarak hizmet veren bir çocuk annesi Mine Sevinç Ekizoğlu, 71 yaşında vefat etti. Ekizoğlu,Fethiye Taşyaka Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

  • 5670
FETHİYE MİNE ABLASINI SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Fethiye Devlet Hastanesi’nde vefat eden Mine Ekizoğlu’nun cenaze merasimine yoğun katılım oldu. Fethiye’de 90’lı yıllarda önce Doğru Yol Partisi’nde ardından Anavatan Partisi’nde kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan; kadınların Fethiye siyasetinde yer alması için yoğun çaba sarf eden Mine Ekizoğlu, başta dönemin Milletvekili Hasan Özyer ve ilçe teşkilatlarıyla Başbakan Mesut Yılmaz, Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ı ziyaret eden kadın politikacı olarak dikkat çekmişti. Hayırsever kişiliği ile de bilinen Mine Ekizoğlu’nun cenaze merasimine 21, 22, 25 ve 26. Dönemler Muğla Milletvekili Hasan Özyer, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, Fethiye siyasetinde yer almış isimlerden Erdal Eroğlu, Osman Otgöz, Emrah Doğu, FTSO Başkanı Osman Çıralı ile STK başkanları ve üyeleri bazı belediye meclis üyeleri ve çok sayıda seveni katıldı. Fethiye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Osman Musluk cenaze namazını kıldırıp, helallik istedi. Mine Ekizoğlu cenaze namazının ardından Taşyaka Mezarlığı’nda dualarla son yolculuğuna uğurlandı. 

Fethiye’nin duayen politikacılarından Osman Otgöz yaptığı açıklamada, “Mine ablamızı kaybettik. Gerçekten çok üzgünüz. Kendisi hayatı boyunca hep bu millet için çalıştı ve özveriyle emek harcadı. Kadınların siyasete atılmasında öncülük etti. Topluma örnek bir kişilikti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi.  

Geçmiş dönem siyasetçilerinden Erdal Eroğlu, “Mine ablamız hem parti camiamız hem de Fethiye toplumu tarafından sevilen bir insandı. 1990’dan 2000’li yıllara kadar Anavatan Partisi’nin ilçe kadın kolları başkanlığı görevini yürüttü. Başkanlığı dışında partinin her türlü etkinliği ve sosyal faaliyetlerinde yer alırdı. Küçük oğlu Emre’ye rağmen bizlerle Ankara’ya gider ve siyasi gezilere katılırdı. Çok fedakar bir kişilikti. Kendi kardeşimi kaybetmiş kadar üzgünüm. Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun” şeklinde konuştu. SED Medya olarak merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. 


 

Yorumlar 1
Ünal Şöhret Dirlik 23 Eylül 2020 17:50

Fethiye Siyasetinin sevilen bir simasıydı."Mine Ekizoğlu"dediler mi?Azıcık duracaksın derlerdi.Allah rahmet eylesin.

Bakmadan Geçme