• Haberler
  • Güncel
  • Atmaca'nın '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Mesajı

Atmaca'nın '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Mesajı

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı mesajı yayınladı.

  • 498

Ahmet Atmaca, mesajında şu bilgilere yer verdi:
“Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yıl dönümünü ve tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.

"Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" şiarıyla 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı, özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin zaferinin tacı, ezelden beri hür yaşayıp, ebediyete kadar da hür yaşayacağının tüm dünyaya ilanıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan edilmesi asla bir tesadüf değil, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza duyulan sevgi, güven ve inancın bir ifadesidir. Başöğretmenimiz Atatürk'ün, bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti çocuklarımızla büyüyecek ve sonsuza kadar yaşayacaktır.

Sevgili Çocuklar,

Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızın güçlü kollarısınız. Hedefimiz, sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir. Bunu başarabildiğimiz takdirde bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve değişen potansiyelinin kaynağı olacaksınız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadeledeki silah arkadaşlarını, ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle yâd ediyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun.”
 

Bakmadan Geçme