ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİĞİNDE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yıldönümü dolayısıyla Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

  • 1031
ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİĞİNDE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programa Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Cemal Yalçın, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı. Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı, Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akabinde Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Kuşçu günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını yaptı. Program ödül töreni, şiir ve müzik dinletileri, Atatürk’ün hayatı, tiyatro gösterisi ve gençliğe hitabe ile son buldu.
MÜDÜR KUŞÇU, “ATATÜRK'Ü, ÖLÜMÜNÜN 84. YIL DÖNÜMÜNDE ANMAK İÇİN TOPLANMIŞ BULUNMAKTAYIZ”
Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Kuşçu yaptığı konuşmada, “ Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve çağdaş Türkiye'nin mimari olan Atatürk'ü, ölümünün 84. yıl dönümünde anmak için toplanmış bulunmaktayız. Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker; yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, güvenilirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. Büyük önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrim gerçekleştirmiştir. O'nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Hayatının en son anma kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve; Mini rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar" demek suretiyle kurduğu cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir. İşte, 10 Kasımlar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Bugün bizler onu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha b istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz, onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 84. yılında, Türk ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen, Büyük. Önder ATATÜRK' ü bir kez daha gurur, özlem ve saygıyla anıyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme