Fethiye'de Kadın Usta Ümmü Gülsüm Türkmen, Su Tesisatında Erkeklere Taş Çıkartıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde su tesisatı döşeme işinde çalışan Ümmü Gülsüm Türkmen, erkek ustalara adeta taş çıkartıyor. 2008 yılından bu yana su tesisatı tamiratı yapan Türkmen, kadınların ekonomik özgürlüklerinin önemine dikkat çekiyor.

  • 230

Türkmen, yaptığı açıklamada, 'Zorlukları var ama kadınların para kazanması ve ekonomik özgürlüklerinin olması gerektiğini biliyorum. Ağır iş olması fark etmiyor, ayakları üzerinde durmak gerektiği için çalışmak gerekiyor. O yüzden de çalıştım' dedi.

İşin zorluklarına rağmen pes etmediğini vurgulayan Türkmen, 'Karşılaştığım zorluklar oluyor, mutlaka. İşin zorlukları her işte var. Düzgün çalıştıktan sonra sorun yok' dedi.

Kadınlara ve ailelere de tavsiyelerde bulunan Türkmen, 'Kadınlara ellerinde bir iş olması gerektiğini, okumaları gerektiğini, ekonomik özgürlüklerini kazanmaları gerektiğini söylemek isterim. Ailelere de özellikle kız çocuklarına bunu kazandırmaları gerekiyor. Ellerinde bir altın bilezik değil, mesleklerinin altın bilezik olması gerektiğini söylüyorum. Meslek ömür boyu bir altın bileziktir' diye konuştu.

Bir oğlunun olduğunu ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde açıktan antrenörlük okuduğunu belirten Türkmen, 'Yıllardır onu hep destekledim, sporcu yetiştirdim, vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmeye çalıştım' ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme