Akdeniz Kıyılarının Geleceği Muğla'da Konuşuldu
Muğla Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Akdeniz Kentler ve Bölgeler Ajansı (AViTeM) ile Fransız Enstitüsü iş birliğinde, sanat ve kültürün kara ile deniz arasındaki ilişkiyi güçlendirmedeki rolünü ele alan UNOC 4'üncü Hazırlık Semineri düzenlendi.

Akdeniz’in Kıyı Mirası İçin Ortak Yol Haritası
Akdeniz'in Geleceği İçin Aktif Bir Kaynak Olarak Somut ve Somut Olmayan Mirasın Korunması ve Desteklenmesi” başlıklı ikinci yuvarlak masa toplantısında, “Akdeniz’in Sesi” belgesine eklenecek olası taahhütler ve öncelikli projeler belirlendi. Toplantıda, Akdeniz kıyılarının korunması ve geliştirilmesine yönelik karşılaşılan riskler, yasal düzenlemeler ve miras değerleri ele alındı.
Seminerin ikinci gününde ise, alanında uzman katılımcılar bilgi ve deneyimlerini paylaşarak, Akdeniz’in kıyı mirasının geleceğine ilişkin çözüm önerileri üzerinde durdu.
Gonca Köksal: “Denizlerimizi Korumak ve Gelecek Nesillere Aktarmak Hepimizin Sorumluluğudur”
Seminerin ikinci günü, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ın açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Köksal, “AViTEM’ seminerine ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Bu seminer, UNOC’a yönelik önemli bir hazırlık sürecinin parçası niteliğinde. Bu seminer bize Batı ve Doğu Akdeniz’de benzer gerçekliklerin yaşandığını fark etme fırsatı sunuyor. Aramızda güçlü ortak noktalar varken, Akdeniz’i korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğudur.
Bu seminerin amacı, kültürel ve doğal mirasımızı daha güçlü bir şekilde koruyacak kamu politikaları üzerine düşünmek, istişare etmek ve ortaklaşa adımlar atmaktır. Ahmet Başkan’ıma, bize bu alanı açtığı ve bu birlikteliği sağladığı için içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.