AFAD'DAN 12 KASIM DEPREM TATBİKATI

1999 Düzce depreminin yıldönümünde tüm Türkiye'de Deprem Anı 'Çök-Kapan-Tutun' tatbikatı yapılacak. AFAD ise tatbikata ilişkin cep telefonlarına hatırlatma mesajı gönderdi.

  • 931
AFAD'DAN 12 KASIM DEPREM TATBİKATI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülke çapında gerçekleştirilecek deprem tatbikatı için telefonlara SMS yolladı. AFAD tarafından gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi;
"12 Kasım 18.57'de Deprem Anı “Çök-Kapan-Tutun” ülke tatbikatı yapıyoruz. Deprem anında yapılması gerekenler için: https://bit.ly/deprem-ani ."
TATBİKAT İÇİN ÖZEL MESAJ GÖNDERİLECEK
Tüm telefon operatörlerinden kullanıcılarına ülke genelinde SMS ve CMAS tatbikat bilgilendirme mesajı gönderilecek. Tatbikata, öğrenci yurtları, kamu kurum ve kuruluşlarının lojmanları ile tatbikat saatinde faaliyetine devam eden özel eğitim kurumları, ticaret ve sanayi odalarına bağlı sanayi kuruluşları, özel tesis ve işletmeler bilgilendirilerek, üretimi aksatmayacak şekilde, tatbikata katılması teşvik edilecek. İl ve ilçelerde tüm okul yöneticileri ve öğretmenler tatbikat hakkında bilgilendirilecek ve öğretmenler, 'Çök-Kapan-Tutun' hareketini öğrencilere anlatarak tatbikat saatinde tüm öğrencilerin aileleriyle birlikte evlerinde tatbikata katılmalarını teşvik edecek.
 

Bakmadan Geçme