13 Yaşındaki Milli Yelkenci Cengiz Eren Güvenç Dünya 8.'si Oldu
Fas'ta düzenlenen 2026 Optimist Dünya Şampiyonası'nı sekizinci sırada tamamlayan 13 yaşındaki milli sporcu Cengiz Eren Güvenç, hedefinin olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyledi.
"Bu başarıların arkasında yılların emeği var"
Yalıkavak Yelken Kulübü Antrenörü Bilgehan Türkmen ise kulüp bünyesinde 70 sporcunun bulunduğunu, bunların 45'inin optimist sınıfında mücadele ettiğini söyledi.
Eren ile yaklaşık 4 yıldır birlikte çalıştıklarını ifade eden Türkmen, sporcusunun geçen yıl Avrupa şampiyonu unvanıyla dünya şampiyonasına katıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Eren geçen yılın Avrupa şampiyonu olarak şampiyonaya gitti. Takım halinde dünya ikincisi oldular, bireyselde ise sekizinci oldu. Bu başarıların arkasında çok ciddi bir çalışma süreci var. Sporcular bu seviyeye en az 7-8 yıllık yoğun emekle gelebiliyor. Haftada 5-6 gün antrenman yapıyorlar, sosyal hayatlarından fedakarlık ediyorlar. Bunun karşılığında böyle dereceler almaları hem kendileri hem de Türk yelkenciliği adına çok sevindirici."
-
cengiz eren güvenç
-
optimist dünya şampiyonası
-
fas
-
yelken sporu
-
yalıkavak yelken kulübü
-
milli sporcu
-
türk yelkenciliği
-
olimpiyat hedefi
-
bodrum
-
genç sporcu
Bakmadan Geçme