- Haberler
- Kültür Sanat
- Seydikemer Yayla Çobanisa Şenliği'nde Erkan Doğan: 'Yörük Kültürü Gelecek Nesillere Aktarılmalı'
Seydikemer Yayla Çobanisa Şenliği'nde Erkan Doğan: 'Yörük Kültürü Gelecek Nesillere Aktarılmalı'
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen Geleneksel Yayla Çobanisa Devecik-Emincik Şenliği, Yörük kültürünü yaşatmak isteyen vatandaşları bir araya getirdi. Şenliğe katılan ED Spor Akademi Kurucusu Erkan Doğan, Yörük kültürünün korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.
Aynı zamanda Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkan Yardımcısı ile Seydikemer Genç İş İnsanları Derneği Başkanı olan Erkan Doğan, şenlik alanında yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Doğan, Beşkazalar bölgesinin ortak kültürel değerlerini yaşatmak için gençlere önemli görevler düştüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bugün Yayla Çobanisa Devecik Şenlikleri’nde hem Yörüklerimizle hem de hemşehrilerimizle bir aradayız. Beşkazalar olarak birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bu kültürün yaşamasını ve yaşatılmasını çok önemsiyoruz. Gençler olarak bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmak için elimizden gelen çalışmaları yürütüyoruz. Kendi kültürümüzü kaybetmememiz gerekiyor.”
-
erkan doğan
-
ed spor akademi
-
beşkaza kültür ve dayanışma platformu
-
seydikemer genç iş insanları derneği
-
yayla çobanisa şenliği
-
devecik emincik şenliği
-
yörük kültürü
-
seydikemer
-
beşkazalar
Bakmadan Geçme