ZABITA DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMADI

Fethiye Belediyesi Zabıta ekipleri, cami önlerinde ve kalabalık noktalarda vatandaşların dini ve insani duygularını sömürerek dilencilik yapanlara göz açtırmadı.

  • 730
ZABITA DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu kent merkezi, sahil bandı ve cami önlerinde dilencilik yapan onlarca kişi yakalandı. Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne götürülen dilencilerin kimlik sorgulamaları yapıldıktan sonra üzerlerinden çıkan paralar sayıldı. Yakalanan dilencilerin büyük çoğunluğunun Fethiye dışından geldikleri tespit edildi. Kabahatler kanununa göre haklarında cezai işlem uygulanan dilencilerin üzerlerinden çıkan paralara el konularak, 581’er TL idari para cezası kesildi.
Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürü Sadık Bağlan yaptığı açıklamada, “Yardıma muhtaç olduğunu insanlara söyleyerek, yiyecek, giyecek özellikle de para isteyip geçimini bu şekilde sağlayan kişiler toplumların sorunu haline gelmiştir. Üstelik dilenme faaliyetini meslek haline getiren bu şahısların sayıları her geçen gün artmaktadır. Bu kişiler günlük yaşamımızda sık karşılaşılan sosyal bir sorun haline gelmiştir. 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesinde “dilenme” eylemi kabahat olarak düzenlenmiştir. Bu bağlamda çalışmalarımız İlçemiz genelinde devam etmekte olup dilencilik yaptığı tespit edilen şahıslara İdari Yaptırım Karar Tutanağı tanzim edilerek para cezası uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın refah, huzur ve esenliği için 7/24 çalışan zabıta teşkilatımıza bu konuda duyarlı davranılarak dilencilik yapan kişi ya da kişilere para vererek desteklenmemesi mücadelenin sonuçlanması açısından önem arz ettiğinden dilencilik yaptığı görülen şahısların Alo 153 Zabıta İhbar Hattına iletilmesi hususunda halkımızın yanımızda olmasını saygıyla kamuoyuna arz ederim” dedi.
 

Bakmadan Geçme