Yurt dışında kurban kestiler

Fethiye'de yürüttüğü başarılı çalışmalarla dikkat çeken Hayrat Vakfı Fethiye Şubesi, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda Fethiye ve bölgemizden yapılan bağışlarla oluşan kurbanları yurtdışında kesip, ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştırdı. Bu yıl yurtiçi ve yurtdışında bağışlarla kesilen İslami usullere göre hijyen koşullarına dikkat edilerek kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bağışçılara da bilgi verilirken, vakıf yetkilileri bu yıl 100 kişilik ekiple Sudan'da kurban kesildiğini bildirdiler.

  • 897
Yurt dışında kurban kestiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

100 kişilik ekip Sudan Başkenti Hartum’a bin kilometre mesafede bulunan 23 ayrı köyde kurban bağışlarını mükemmel bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Kurban bağışında bulunanların isimlerinin yer aldığı ve bilgilerinin mutlaka bağış sahibine ulaştığı, kurbanlarının seçilmesinden kesimine kadar kayda alındığı bir yöntemle çalışan Hayrat İnsani Yardım Vakfı kurbanları 23 köye dağıttı. Vekaletle bağışlanan kurbanların kesimleri vakıf görevlileri nezaretinde yapıldı.

 

Hayrat İnsani Yardım Derneği yetkililerinden Fethiyeli İş Adamı Hüseyin Çetinkaya yaptığı açıklamada; “Sudan’ın başkenti Hartum’a bin kilometre mesafe bulunan 23 ayrı köyde kesimlerimiz gerçekleşti. Bizlere kurban vekaletlerini veren Fethiyeli hayırseverlerin kurbanlarını elektrik, su olmayan hakikaten böyle bir çağda zor şartlar altında yaşayan insanlara bu kurban etlerini ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aslında buna mutluluk demek doğru değil. Çünkü o ortamları görünce insan hiç de mutlu olmuyor. Ancak yılda bir defa değişik hayır kurumlarından özellikle Türkiye'den gelen yardımlar sayesinde et yiyen aileler ve çocukların yaşamış olduğu mutluluk bizi de bir nebze mutlu ediyor. Hayrat İnsanı Yardım Derneği Fethiye Temsilciliği olarak Fethiyeli hayırseverlerin yardımlarını tam manasıyla ihtiyaç sahibi olan yerlere ulaştırdığımızın, Fethiyelilere vermiş olduğumuz sözü ve sorumluluğu yerine getirdiğimiz inancındayız. Hayrat İnsani Yardım Derneği Fethiye Temsilciliği olarak 70 yetime nakdi ve ayni yardım yaptık. Ayrıca 4 bin 440 kurban hissesi, 22 bin 200 kişiye 3 bölgede 23 ayrı köyde yaklaşık 100 kişilik çalışan bir grup ile kurban dağıtımı ve kesimleri gerçekleştirdik. Rabbim kimseyi savaşla ve fakirlikle imtihan etmesin. Belki onların bu durumda olmaları Fethiye’deki ve değişik yerlerdeki insanların sevap kazanmasına sebep oluyor. Biz bunların kararına veremeyiz ve manasını bilemeyiz. Bunu ancak Allah bilir...” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme