Yörük Kültürü Anlatılacak 

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nin 16. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan Yörük Yaren gecesi, Perşembe günü saat 20.00'da Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 

  • 1787

Fethiye Belediyesi ile Seydikemer ve Fethiye Yörük Türkmen Kültür Dernekleri işbirliğinde gerçekleşecek organizasyona Fethiye mahalle ekiplerinin yanı sıra civar ilçelerden de halk oyunları ekipleri katılacak. Yöresel çalgılar eşliğinde türkülerin söylenip, oyunların oynanacağı program renkli görüntülere sahne olacak. Seydikemer Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu ve Fethiye Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak tüm halkımızıYörük Yarenine davet etti. 

Seydikemer Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu yaptığı açıklamada, “Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nin 16. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Yörük Yareni düzenlenecek. Seydikemer ve Fethiye Yörük Türkmen Kültür Dernekleri olarak Karaçulha, Nif, Dont, Boğalar ve diğerekiplerimiz ile birlikte toplanacağız. Yerel sanatçılarımız ile elimizden geldiği kadar Yörük kültürünü tanıtacağız. Muğla ve çevresindeki Yörük dernekleri ve halkımızı; Perşembe günü saat 20.00’de Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenecek olan gecemize bekliyoruz. Katılımcılara güzel bir program sunmak istiyoruz” dedi. 

Fethiye Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak açıklamasında, “Perşembe akşamı düzenlenecek Yörük Yareninde ata çalgılarımızı çalıp, yöresel türkülerimizi seslendireceğiz. Mahalli sanatçılarımızı halkımız ile buluşturacağız. Fethiye, Seydikemer, Dalaman, Milas, Bodrum derneklerimiz folklor ekipleri ile aramızda olacak. Öte yandan mahalle ekiplerimiz de programımızda yer alacak. Semah gösteriler de yapılacak. Halkımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme