'Yıl Sonu Sergisi' açıldı

Fethiye Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri' kapsamında Yıl Sonu Sergisi, Halk Eğitim Merkezi'nde açıldı.

  • 801
'Yıl Sonu Sergisi' açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her sene olduğu gibi bu sene de düzenlenen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri” kapsamında Yıl Sonu Sergisi, Halk Eğitim Merkezi’nde açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program halk oyunları gösterisi ve sergilerin gezilmesi ile devam etti.

Fethiye Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turhan Kovancı, STK üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Başkan Kovancı halı dokumayı da ihmal etmedi.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası çeşitli etkinlikler ile 16 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. 

Cazağ, “Bize bu gururu yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum”
Programda açıklama yapan Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, “"Fethiye Halk Eğitim Merkezi olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da çok değerli kursiyerlerimizin el emeği göz nuru olarak oluşturulan eserlerle beraber sizlerle olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bize bu gururu yaşattığınız için çok teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. Kurumumuz, halkımıza mesleki ve sosyal kültürel amaçlı yetenek kazandıran, boş zamanlarını olumlu faaliyetlerle değerlendirmelerini, gelirlerini artırmayı sağlayan bir yaygın eğitim kurumu olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. 2022-2023 eğitim öğretim yılında, 733 kurs açılmış ve bu kurslarımızdan 22.774 vatandaşımız faydalanmışlardır. Yine yaz tatili süresince de öğrencilerimize yönelik açacağımız kursların planlamasını yapıyoruz. Okullar tatile girdikten sonra hemen bu kurslarımız faaliyete açılacaktır. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda da mahalle kurslarımızı açmaya gayret gösterdik. Üzümlü, Koru, Göcek, Esenköy, Kargı, Karaçulha ve İncirköy Mahallelerimize vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda çok çeşitli kurslarımızı açtık. Sevgili vatandaşlar, sizler bizden kurs talebinde bulunun biz bulunduğunuz yerde kursumuzu açalım. Kurslarımızı açarken işbirliği yaptığımız, bize destek olan kurum ve kuruluşlarımıza özellikle okullarımıza buralarda görev yapan arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Kovancı, “Küçüklüğümüzden gelen bir halı dokuma alışkanlığı var”
AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turhan Kovancı, “Ben Halk Eğitim Müdürümüzü tebrik ediyorum. Yüzyıllardır gelen kültürümüzü burada devam ettirme gayreti ve bunu da Fethiye halkımızdan ve yurtdışından gelen misafirlerimizin rağbet göstermesi çok kıymetli bir şey. Ben bu sergiyi düşünen, tasarlayan ve burada bu sergiyi açan herkesi tebrik ediyorum. Yıllar önce, çocukluğumuzda da bizim evimizde tezgâh vardı. Biz Karaçulhalı olduğumuz için küçüklüğümüzden gelen bir halı dokuma alışkanlığı var. Halı dokuduğum için mutluyum" dedi.

Bardak, “Başka ülkelerde de Atatürk'ümüzü en iyi şekilde tanıttım”
Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliği ile tanınan Necdet Bardak, "Atatürk'ümüze benzemek benim için bir gururdur. Sadece benzemek değil, onun gibi düşünmek ve onun gibi yaşamak gerekiyor. Cumhuriyet'imize sahip çıkmak bizim için en büyük görevlerden birisi. Fethiye'de birçok etkinliğe katıldım, sunumlarda bulundum ve konuşmalar yaptım. Atatürk'ün ömrünün başından sonuna kadarki süreci içeren bir buçuk saatlik sunumumda var. Başka ülkelerde de Atatürk'ümüzü en iyi şekilde tanıttım. Atatürk'ün Sofya'daki hayatından ve nasıl oralara kadar gitti, Kurtuluş Mücadelesi'nde nasıl mücadele etti hepsini en iyi şekilde sunumunu gerçekleştirdim" dedi.

 

'Yıl Sonu Sergisi' açıldı

'Yıl Sonu Sergisi' açıldı
'Yıl Sonu Sergisi' açıldı
'Yıl Sonu Sergisi' açıldı
'Yıl Sonu Sergisi' açıldı
'Yıl Sonu Sergisi' açıldı
'Yıl Sonu Sergisi' açıldı
'Yıl Sonu Sergisi' açıldı
'Yıl Sonu Sergisi' açıldı
'Yıl Sonu Sergisi' açıldı
'Yıl Sonu Sergisi' açıldı
'Yıl Sonu Sergisi' açıldı

Bakmadan Geçme