Yeşilüzümlü Bağ Bozumu Festivali Başladı

Fethiye Belediyesi ve Yeşilüzümlü Muhtarlığı işbirliğinde yapılan 2. Yeşilüzümlü Bağ Bozumu Festivali başladı. Halk oyunları gösterileri, yöresel stantlar eşliğinde yapılan açılış töreninde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca değerlendirmelerde bulundu.

  • 3702
Yeşilüzümlü Bağ Bozumu Festivali Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye kent orkestrasının mahalle içindeki mini konserinin ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Yeşilüzümlü Muhtarı Erkan Arıcan yaptığı açıklamada, “Bu tip organizasyonların düzenlenme sebebi unutulmaya yüz tutmuş değerlerimize olan bağcılık mesleğini canlandırmak, güzel Yeşilüzümlü’müzü tanıtmak ve bir nebze olsun halkımızı ekonomik olarak rahatlatmaktır. Bu tarz organizasyonların coşkuyla, heyecanla geçmesi için Yeşilüzümlü halkı elinden geleni yapmaktadır. Organizasyonumuz başlamadan önce maalesef Fethiye Emniyet Müdürlüğü ve yerel basın tarafından gölgelenmeye çalışılmıştır. Yıllardır Fethiye halkı tarafından severek tüketilen ve bu zamana kadar kimseye zararı dokunmamış ve kültürümüzün bir parçası olan birkaç şişe şarap yüzünden Yeşilüzümlü halkı kaçakçı muamelesi görmüş ve bu durum bizleri üzmüştür. Yalnız bu tatsız durum bile festivalimize gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz ve festivalimizi ilk günkü coşkuyla yapacağız” diye konuştu.

Yeşilüzümlü’ye deneme serası yapılacak.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanı Buket Kallem ise, Yeşilüzümlü’de Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirmek istedikleri projeyi anlattı. Kallem; “Yeşilüzümlü’de bağcılıkla ilgili belediyemize ait alanda deneme serası oluşturuyoruz. Burada 60’a yakın bağ çeşidini yetiştireceğiz. Vatandaşlarımıza göstereceğiz. Bu konuda kooperatifimizi destekleyeceğiz. Fethiye Belediyesi ile bu projeyi birlikte yürüteceğiz” dedi.Kallem, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e, bu tür projelere verdiği önemden dolayı teşekkür etti.

Karaca,“Büyükşehir, bölgemizde hizmetin öncüsüdür”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “Muğla Büyükşehir Belediyesi bölgemizde hizmetin öncüsü olmaya devam ediyor. Bizim iki kardeş belediye olarak çok güzel hizmetler yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz hem büyükşehir hem iktidar hem de ilçemizdeki kurumlarla birlikte hizmet etmek zorundayız” dedi.

Karaca, “Körfezimizle ilgili müjdeli haberi aldık”
Fethiye körfeziyle ilgili gelişmeler hakkında da açıklamalarda bulunan Karaca, “Tabiat Varlıkları Koruma Kurumu Genel Müdürlüğü, daire başkanları ve birçok akademisyenlerle birlikte üç-dört saatlik bir toplantı gerçekleştirdik. Fethiye’de aylardır körfezdeki kirlilikle ilgili ciddi bir sıkıntı var. Biz göreve geldiğimiz günden beri ama bakanlık nezdinde ama büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak birçok akademisyenleçalıştay düzenleyerek, bu sorunu çözmek için uğraşıyoruz. Biraz önce müjdeli bir haber aldık. Körfez için, stratejik plan için 290 milyon TL’lik bir talep yazısı bakanlık tarafından yazılmıştır. Bu yıl içinde körfezin temizliği başlayacak. Bu 5 yıllık süre içerisinde sizlere tertemiz bir körfez sunmak istiyoruz. Umarım Fethiye körfezinde hep birlikte yüzeriz” dedi.

Karaca, “Önemli hizmetler yaptık”
5,5 ayda önemli hizmetler ve etkinlikler yaptıklarını söyleyen Karaca, “Büyük ve önemli etkinlik ile festivaller yapıyoruz. Bazı arkadaşlarımız yorulduk başkanım diyor ama biz yorulmadık. 5 yıl boyunca bu festivaller devam edecek. Üzümlü gerçekten farklı önem arzeden bölgelerden bir tanesidir. Sadece Üzümlü’de yaşayan insanlar değil, başka ülkelerden Üzümlü’ye yerleşmek için Belediyemize sürekli vatandaşlar geliyor. Bizler buraya özel hizmetler yapmak zorundayız. Sadece sosyal aktiviteler yeterli değil. Daha önce Mart ayında burada temeli atılmış, bizim dönemimizde bitirmiş olduğumuz Üzümlü Sosyal Tesisimiz var. İlerleyen günlerde buranın hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. İmarla ilgili ciddi sorunları çözmek istiyoruz. Muhtarımızın talepleri doğrultusunda yapılacak tüm hizmetleri yapmak istiyoruz. 5 ay boyunca, Göcek’imizin Kapalı Pazar Yeri’ni bitirdik. Üzümlü Sosyal Tesisi’ni bitirdik. Bozyer Sosyal Tesisi bitmek üzere. İnlice halk plajımızı açtık. Halk evimizi hizmete açtık. Önümüzdeki günlerde kendi elektriğini üreten Pazar yerlerini sizlerin hizmetine sunacağız. Down kafeyi bir ay sonra hizmete açacağız. Çocuk İzleme Merkezi, Yüz Yaş Evleri yapacağız. Sosyal belediyecilik adına yapılması gereken ne varsa yapacağız” diye konuştu.

Pazar gecesine kadar etkinlikler yapılacak.
Konuşmalar sonrası Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, vatandaşlara ücretsiz üzüm fidanı dağıttı. Etkinlikler 28 Eylül Cumartesi günü saat 16.00’da üzüm sıkımı ile devam edecek. Saat 17.00’da Dağların Sultanları Kadın Efeler Grubu Folklor gösterisi, saat 18.00’da Fethiye Belediyesi Kent Orkestrası konseri, saat 20.00’de ise Adem Kazan konseriyle programın ikinci günü son bulacak. Programın son günü olan Pazar ise; saat 17.00’de YEŞDER tarafından halk oyunları, saat 18.00’de ise Gonca Oğuzhan konseri yapılacak. Saat 20.00’de ise Ali Tunç, birbirinden güzel şarkılarını festivale gelen katılımcılar için okuyacak. Yöresel ürün stantlarının da yer alacağı festival programında; birbirinden sürpriz etkinliklerde yer alacak.
 

Bakmadan Geçme