Yeni hayat başladı

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüsü salgını, Türkiye'de kontrol altına alınırken normalleşme süreci başladı. Kısıtlama büyük ölçüde kaldırılırken, kepenkler açıldı. Kovid-19 normalleşme tedbirleri kapsamında yeniş hayat Fethiye'de ümitli bir şekilde başladı.

  • 2044
Yeni hayat başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme süreci ile ilgili verdiği 1 Haziran tarihi itibariyle Fethiye sahil bandındaki kafe ve restoranlar, genelgeler çerçevesinde tedbirlerini alarak; müşteri kabul etmeye başladı. Vatandaşlar sahilde gezip, yürüyüş yapmaya başlarken; balıkçılar da olta ile balık tutmaya başladılar. Kimi vatandaşlar arkadaşlarıyla sahil bandında gezerken, kimileri de can dostlarını gezdirmeye başladı. 

Sahil bandında yürüyüş yapan Şevval Şeyma Tuncer ve Aysun Yıldırım isimli gençler, “3 ay boyunca evde çok sıkıldık. Gezmek ve hava almak için sahil bandına geldik. Yemek yiyip, alışveriş yapacağız. Normalleşme sürecinde insanlar maske takmaya özen göstersin ve sosyal mesafeye dikkat etsinler” şeklinde konuştular. 

Köpeğini gezdiren bir kadın ise “Kısa bir yürüyüş için çıktık. Evden çıkarken tedbirlerimizi alıyoruz. Tüm halkımıza mutlu ve sağlıklı günler diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Sahil bandındaki Barbun Restoran, Çarıklı Et Restoran, Boğaziçi Restoran, Ella Kafe, Enfes Restoran, Hilmi Restoran ve Denizatı Restoran tüm hijyen tedbirlerini alarak; yaklaşık 2,5 ay sonra kepenklerini açtılar. Normalleşmenin ilk gününde yağan yağmur nedeniyle sahil bandı beklenen ilgiyi görmezken, bazı kafe ve restoranlar eksiklerini gidermeye devam ettikleri gözlendi.  Hemen her restoran ve kafede müşteriler ateş ölçer ile ateşi ölçülüp, mekana alınırken; dezenfektan üniteleri ile ellerini temizleyip içeri giriyor ve mekanda dilediklerince sosyal mesafe kapsamında maskeli şekilde vakit geçirebiliyor. 

Boğaziçi Restoran görevlisi Burak Cengil, “Elimizden geldiğince hazırlıklarımızı yaptık. Dışarıda dezenfektanlarımız var. Müşterilerimizin ateşlerini ölçüyoruz. Masalar arasında 2 metre boşluk var. Eldiven ve maske kullanıyoruz” dedi. 

Çarıklı Et Restoran Sahibi Hakan Korukoğlu, “Ülkemizin de içinde bulunduğu günleri geride bırakıyoruz. Devletimizin açıkladığı genelgeye göre hazırlıklarımızı tamamladık. Tüm halkımızı işletmelerimize gönül rahatlığıyla bekliyoruz” diye konuştu. 

Barbun Restoran İşletme Müdürü Celil Çavdar, “İşletme olarak hazırız. Tüm önlemlerimizi aldık. Masalarımızı sosyal mesafeye göre düzenledik. Tüm müşterilerimizin ateşlerini ölçüyoruz. Maskesi olmayanlara maske takdim ediyoruz. Ateşi 38 derecenin üzerinde olanları içeriye almayıp, sağlık kuruluşuna gönderiyoruz. Gerekli dezenfektelerimizi yapıp, personelimizi bilgilendirdik” dedi. 

Ella Cafe görevlilerinden Kaan Abbak, “İlk olarak misafirlerimizin sağlığı için önlemlerimizi aldık. Masalarımız arasında sosyal mesafeye dikkat ettik. Buraya gelenler huzurlu ve güvenli bir ortamda gönüllerince vakit geçirebilirler. Maske ve sosyal mesafe konusunda duyarlı olacağız. Müşterilerimizi bekliyoruz” açıklamalarında bulundu. 

Denizatı Restoran İşletmecisi Mehmet Özdemir, “Gelen misafirlerimizi ateşlerini ölçerek karşılıyoruz. Dezenfektanlarımızı yerleştirdik. Restoran içinde gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Masalarımız arasında ikişer metre bulunmaktadır. Salı gününden itibaren misafirlerimizi kabul etmeye başlayacağız. Maskesiz gelebilecek müşterilerimiz için maske bulunduracağız. Elimizden geldiğince sosyal mesafe kuralına uyacağız. Tüm işletmelerimiz ve esnaflarımız için kazançlı bir sezon diliyorum” dedi.

Yeni hayat başladı
Yeni hayat başladı
Yeni hayat başladı
Yeni hayat başladı
Yeni hayat başladı
Yeni hayat başladı
Yeni hayat başladı
Yeni hayat başladı
Yeni hayat başladı
Yeni hayat başladı
Yeni hayat başladı
Yeni hayat başladı

Bakmadan Geçme