Yellice'den kandil mesajı

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Selman Yellice, Regaip Kandili tebrik mesaj yayınladı.

  • 644
Yellice'den kandil mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Selman Yellice, Regaip Kandili mesajında şu sözlere yer verdi; "İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan, Recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, "rahmet ve bereket gecesi" olarak kabul edilir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed bir hadisinde Regaip gecesi ile ilgili şöyle buyurmuştur: Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez. Regaip Gecesi, Şabanın 15. gecesi, Cuma, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi.
Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu, bereketin ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek seviyeye ulaştığı bir zaman dilimi olan üç aylara girmiş bulunuyoruz.
Manevi arınmanın, günahlardan aklanmanın, ilahi af ve mağfirete layık olabilmenin müstesna zamanlarından birisi olan bu kandil gecesinde kurtuluşa erişilmesini temenni ediyorum. Bu kutlu gecenin insanlığın huzur, saadet ve barış arayışına katkılar sağlamasını diliyorum. Herkesin rahmet ve mağfiret kapılarının açıldığı bu müstesna gecenin bereketinden en güzel şekilde yararlanmasını Rabbimden niyaz ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle Türk-İslam âleminin, ülküdaşlarımızın ve Fethiyeli hemşerilerimizin üç aylarını ve Regaip Kandil’ini tebrik eder, gönül dolusu muhabbet ve selamlarımı sunarım’’ dedi.

Bakmadan Geçme