Yarımada emin ellerde

Muğla'nın birçok ilçesinde meydana gelen orman yangınları nedeni ile Fethiye'nin plajlarının bulunduğu yarımada da önlemler en üst düzeyde. Gece gündüz bölgede tutulan nöbetlerin yanı sıra yol kenarlarına bırakılan 50 litrelik su bidonları ve her gün çevrede yapılan çevre temizliği ile de her hangi bir olası yangına karşı yarımada işletmecileri önlemlerini aldı.

  • 2465
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yarımada emin ellerde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GEREKEN TÜM ÖNLEMLER ALINDI 
Meydana gelen orman yangınların nedeni ile gereken önlemleri aldıklarına değinen Küçük Samanlık Koyu İşletme Sahibi Hüseyin Mukyan “Orman yangınları olunca, bu yarım adada ki işletmeler olarak ortak bir grup kurduk. Bu grupla beraber aldığımız istişareler noktasında yarım adada ki tüm yol boyları sağ sol olmak kaydıyla cam, su şişesi, yangına sebep verebilecek tüm şeylerin bu vesilesiyle temizliğini yaptık. Ayrıyeten tüm yol kenarlarına su bidonlarımız herhangi bir şeye müdahale edebilme adına mevcut. İşletme olarak da biz daha önce yangına vesile olmamak, sebep olmamak adına mangal, semaver ve tüp bu şeyleri işletmemiz de bulundurmuyorduk. Ama halkımızın da bu ihtiyaçlarına cevap verebilme adına da güvenli pişirme bunu yapıyoruz işletmeler olarak” dedi. 

SABAHLARA KADAR BEKLEDİK
Muğla genelindeki yangınların artması ve günlerce sürmesinin ardından yarımada da nöbetler tuttuklarını belirten Hüseyin Mukyan, “Yangının 10 günlük periyot döneminde yarım adayı tümüyle bölüşerek belli saatlere indirdik. Kontrol etme adına nöbetleşe durumu oluşturduk. Tabi bu günlerde yangının seyrelmesi Türkiye genelindeki sayıların düşmesiyle birlikte bu günlerde yapmıyoruz ama 10 günlük periyotta sabahlara kadar bekledik. Orman işletme ekiplerimiz olsun, Emniyet güçlerimiz olsun yarım adanın giriş-çıkışlarını kontrollerini yaptılar. Ama bu camın bile sebep olabileceği şeyler olduğu için, bir anda görmek bir anda müdahale edebilmek gerekiyor. Burada işletmeler olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik” şeklinde konuştu. 

VATANDAŞLARIN TURİZM BÖLGELERİNE DESTEK OLMASINI BEKLİYORUZ
Orman yangınları nedeni ile turizmin sekteye uğradığını bu konuda da vatandaşların tatil bölgelerine destek vermelerini istediklerine değinen Küçük Samanlık Koyu İşletme Sahibi Hüseyin Mukyan, “Vatandaşta şöyle bir algı var, orman alanlarına girişi yasaklanmasıyla mesire alanlarda da yasaklanma gibi bir algı var. Ama mesire alanlarımızda çiftlik faaliyetlerine devam ediyor, gerekli tedbirlerimizi, personellerimiz ve işletmeler olarak almış durumdayız. Vatandaşlarımızın bu konuda rahat olmaları gerekiyor. 
İstanbul’dan arıyorlar tatile çıkacak, yangın var mı? Denize girebiliyor muyuz? Bu sorularla karşılaşıyoruz. Buradaki olanlar haricinde tatile gelmeyi düşünenlerle alakalı böyle bir pozisyon var. Biraz daha bizim işletmeler olarak bunu sosyal medya ağıyla, belli platform ağıyla vatandaşlarımıza ulaştırmamız lazım. Burası dönecek çocuklar ailelerini geçindirecekler, aileler çocuklarına bakacak Türkiye’de ki vatandaşların bu noktada turizm bölgelerine destek olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

YARIMADA EMİN ELLERDE
Muğla’nın birçok ilçesinde yaşanılan orman yangınları nedeni ile Fethiye yarımadada önlemlerin arttığını belirten Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü ve Büyük Samanlık Plajı Sorumlusu Alpaslan Selçuk, “Nazar deymesin yarım ada emin ellerde. Teknik Müdür Yardımcımız Ömer Faruk Semizoğlu beraberinde Müdür Yardımcımız Mutlu Camız, İngilizce Öğretmenimiz Yurdagül Mit, Usta öğreticilerimiz Özgür Öncü, Efekan Zeybek, Salih Yenigün, Mustafa Kaba, Özkan Çınar, Deniz Tekin, Kazım Berk İrguş, Mustafa Ülker, Ömer Harımcı, Eyüp Öztürk, Ozan Altıntaş, Ufuk Uygun, Mehmet Zeybek ve Filiz Okşaş olmak üzere büyük bir ekiple sahadayız. Yarımadada bulunan tesis işletmecileri olarak bir whatsapp grubu kurup bu grupta koordinasyon sağladık. Bizler tüm yarımada işletmeleri ile birlikte 7/24 nöbetler tuttuk. Büyük Samanlık Plajından televizyon vericisine kadar ki bölge sürekli bizler tarafından kontrol edildi. Yarımada ki yolun her iki tarafına ilk müdahale için 50 litrelik su bidonları koyuldu. Bölgemizde düzenli olarak her sabah cam, plastik şişeler, poşetler toplayıp, okuldan takviye getirilen yangın söndürme cihazlarıyla riskli yerleri emniyete alınmasını sağdık. Tesis içinde ve dışında mangal, nargile vb ateş yakılmasına izin verilmemektedir. Biz büyük samanlık işletmesi olarak mangal, nargile vb için ateş yakılmasını İlçe Yangınla mücadele komisyon kararı gereğince 10 Haziran’dan itibaren yasaklanmıştı. Olası bir yangınla karşı karşıya kalmamak için düzenlememizi o şekilde yapmıştık. Şuan ki yaşadığımız durumda da gördüğümüz gibi doğru bir karar almışız. Tüm vatandaşlarımızın da hassasiyet göstereceğini umuyorum. Ülkemizdeki yangınlardan dolayı çok üzgünüz, Tema vakfına ve Orman Genel Müdürlüğüne ağaçlandırma kampanyasında bağış ve destekte bulunduk. Fethiye olarak Kaymakamımız öncülüğünde teyakkuzdaydık ve yangınlara karşı önleyici tedbirlerimiz yararlı oldu” şeklinde konuştu. 

Yarımada emin ellerde
Yarımada emin ellerde
Yarımada emin ellerde
Yarımada emin ellerde
Yarımada emin ellerde
Yarımada emin ellerde
Yarımada emin ellerde
Yarımada emin ellerde
Yarımada emin ellerde
Yarımada emin ellerde
Yarımada emin ellerde
Yarımada emin ellerde

Bakmadan Geçme