• Haberler
  • Güncel
  • Yakup Otgöz: 'Yangının Siyaseti Olmaz, Ormanlarımızı Hep Birlikte Korumalıyız'

Yakup Otgöz: 'Yangının Siyaseti Olmaz, Ormanlarımızı Hep Birlikte Korumalıyız'

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Fethiye'nin Yeşilüzümlü Mahallesi'nde yeniden alevlenen orman yangınının kontrol altına alındığını belirterek, orman yangınlarının önlenmesinde vatandaşların duyarlılığının büyük önem taşıdığını söyledi. Otgöz, yangınla mücadelede devlet kurumları ve vatandaşların seferberlik ruhuyla hareket ettiğini ifade etti.

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Fethiye'nin Yeşilüzümlü Mahallesi'nde meydana gelen orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yangının gece saatlerinde kontrol altına alındığını ancak öğle saatlerinde kuvvetli rüzgarın etkisiyle yeniden alevlendiğini belirten Otgöz, ekiplerin yoğun müdahalesiyle yangının yeniden kontrol altına alındığını söyledi.

"Yangın kontrol altında, soğutma çalışmaları sürüyor"

Yeşilüzümlü'deki yangının son durumuna ilişkin bilgi veren Otgöz, soğutma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:
"Yeşilüzümlü'de gece saat 02.00 sularında başlayan yangın kontrol altına alınmıştı. Ancak bugün saat 14.30 sıralarında kuvvetli rüzgarın etkisiyle yeniden alevlendi. Allah'a şükür şu anda kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor."

"Ormanlarımız çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirastır"

Ormanların korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Otgöz, yangınların büyük bölümünün insan kaynaklı ihmallerden kaynaklandığına dikkat çekti.

Vatandaşlara daha dikkatli olmaları çağrısında bulunan Otgöz, "Ormanlarımız milli servetimizdir, geleceğimizdir ve çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirastır. Bir sigara izmariti bile geleceğimizi yok edebiliyor. Bu nedenle hepimiz çok daha dikkatli olmak zorundayız." dedi.

"Orman teşkilatımız zamana karşı yarışıyor"

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün yangınlara müdahale süresini daha da kısaltmak için yoğun çaba gösterdiğini ifade eden Otgöz, ilk müdahale ekiplerinin çok kısa sürede olay yerine ulaştığını belirtti.

Yangınların önlenmesinde en önemli unsurun vatandaşların duyarlılığı olduğunu vurgulayan Otgöz, "Ekiplerimiz yangın ihbarına dakikalar içerisinde ulaşıyor. Ancak esas önemli olan yangının hiç çıkmamasıdır. Bunun için hepimizin üzerine büyük görev düşüyor." ifadelerini kullandı.

"Yangının siyaseti olmaz, burada birlik ve beraberlik var"

Yangınla mücadelede tüm kurumların ve vatandaşların ortak hareket ettiğini belirten Otgöz, bölgede büyük bir dayanışma örneği sergilendiğini söyledi.

Otgöz, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yangın çıktığında burada herkes tek yürek oluyor. Bunun siyaseti olmaz. Birlik ve beraberlik böyle zamanlarda ortaya çıkar. Vatandaşlarımız, kamu kurumlarımız ve gönüllülerimiz büyük bir seferberlik ruhuyla hareket ediyor. Valiliğimiz, AFAD, belediyelerimiz, Orman Genel Müdürlüğümüz, Orman Bölge Müdürlüğümüz ve tüm ekiplerimiz sahada büyük fedakarlık gösteriyor."

Vatandaşlara teşekkür etti

Yangın söndürme çalışmalarına destek veren tüm kurumlara ve vatandaşlara teşekkür eden Otgöz, Yeşilüzümlü halkının örnek bir dayanışma sergilediğini belirtti.

Otgöz, "Başta Tarım ve Orman Bakanlığımız olmak üzere Orman Genel Müdürlüğümüze, Orman Bölge Müdürlüğümüze, AFAD'a, belediyelerimize ve Yeşilüzümlü'deki tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hepimize geçmiş olsun. En büyük temennimiz bu yangınların bir daha yaşanmamasıdır." diye konuştu.

Bakmadan Geçme

Gerçek Fethiye Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!