Yaklaşık 600 Avukat Seçimde Görev Alacak

Muğla'da, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde yaklaşık 600 avukat gönüllü görev alacak.

  • 367
Yaklaşık 600 Avukat Seçimde Görev Alacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yarın yapılacak. Seçime ilişkin açıklamalarda bulunan Muğla Barosu Başkanı Av. Levent Akgün, yaklaşık 600 avukatın seçimde gönüllü görev alacağını söyledi.

Akgün, şu ifadeleri kullandı:

“Seçim süreci başladığından beri Baromuzun üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdik ve harekete geçtik. Baromuz bünyesinde Seçim Hukuku Komisyonu kurarak seçimde görev yapacak meslektaşlarımıza eğitimler verdik ve bilgilendirmeler yaptık. Yine 15 Nisan tarihinde baromuz hizmet binasında çok değerli hocalarımızın katılımıyla “Seçim Hukuku” eğitimini düzenleyerek, meslektaşlarımıza ve halkımıza “Sandık Güvenliği” konusunda bilgilendirmeler yaptık. Seçimde göreve alacak olanlar için, Türkiye Barolar Birliğince hazırlanan seçim ve sandık güvenliğine ilişkin dökümanların, kitapçıkların dağıtımını yaptık. Muğla Barosu seçim ve sandık güvenliği konusunda hassas davranmakta olup yapılacak olan seçimleri takip etmek üzere Muğla Menteşe ilçesinde bulunan hizmet binamızda seçim günü görev yapmak üzere benim de içinde bulunduğum “Seçim Koordinasyon Merkezi” kurulmuştur. Yine ilçelerde bulunan Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve İlçe Temsilcilerimiz ile Temsilci Yardımcısı meslektaşlarımız seçim günü bölgelerinde bulunan okulları ziyaret edecek ve bir sorun olması durumunda bu sorunu çözmek üzere görev yapacaklardır.

Yaklaşık 600 gönüllü avukatımız ise seçimlerde görev alacaktır. Umarım bu süreç Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır şekilde, güzel ve demokratik bir şekilde devam eder ve tamamlanır.”

Bakmadan Geçme