Yağışlar şiddetini artıracak

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Pazartesi öğle saatlerinden itibaren kuvvetini arttırarak kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Marmaris ve Bodrum'da ise şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi.

  • 913
Yağışlar şiddetini artıracak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye güneşli havaların yerini yağışlara bıraktı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından sel, su baskını ve fırtınaya karşı tedbirli olunması yönünde uyarı yapılırken yapılan açıklamada,’’ Muğla il genelinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 10 Ocak 2022 Pazartesi öğle saatlerinden itibaren kuvvetini arttırarak yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Gökova Körfezi çevrelerinde şiddetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ ifadelerine yer verdi. 
MARMARİS’E FINFIK BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI
Marmaris’te gece saatlerinde başlayan yağışta fındık büyüklüğünde dolu yağdı. Dolunun ardından başlayan sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış sonrası denizin rengi değişti. Sağanak yağış sonrası dağlardan kanallar kanalıyla denize karışan topraklı su sonrası Marmaris’te denizin rengi değişti. Masmavi deniz sağanak yağış sonrası toprak rengine dönüşürken, Uzunyalı sahilinin tamamı ve İçmeler sahilinin büyük bölümü toprak rengine dönüştü.
SAĞANAK YAĞIŞ BODRUM SOKAKLARINI GÖLE ÇEVİRDİ
Bodrum’da gece şimşek çakmasıyla başlayan dolu ve sağanak yağış nedeniyle birçok iş yeri ve ev su basarken, yollardaki asfaltlar yerinden söküldü. Gece saatlerinde başlayan ve öğlene kadar devam eden dolu ve sağanak yağmur sokakları adeta göle çevirdi. Yalıkavak, Gümüşlü ve Turgutresi’te derelerin taşmasıyla birçok evi ve iş yerini su bastı. Şiddetli yağmur nedeniyle bazı yolların asfaltları ve kaldırım taşları yerinden söküldü. Evlerindeki suları vidanjörle boşaltmak için hummalı bir çalışma içerisine giren ev sakinlerine Bodrum Belediye ekipleri de tam destek verdi. 

Bakmadan Geçme