YABAN HAYVANLARI İÇİN ORMANA YİYECEK GÖTÜRDÜLER

Fethiye Belediyesi yiyecek bulamayan yaban hayvanlar için ilçenin çeşitli bölgelerindeki ormanlık alanlara yiyecek bıraktı.

  • 509
YABAN HAYVANLARI İÇİN ORMANA YİYECEK GÖTÜRDÜLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, toplanan sebze, ekmek ve çeşitli mamaları belirlenen noktalara bırakarak yaban hayatına destek verdi. Belediye ekipleri ayrıca dağlardaki küçük göletlere su takviyesi de yaptı.  Yiyecek veren gönüllü vatandaşların özverisiyle yapılan çalışmada, toplanan tüm malzemeler, yaban hayatına kavuşturuldu.
“Periyotlar halinde bırakıyoruz”


Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mahmut Bayraktar, “Yaban hayvanlarını korumak adına belirli aralıklarla su ve yiyecek bırakıyoruz. Salı pazarında kalan ürünleri topluyoruz getiriyoruz. Yaban hayvanları dağlarda beslenmesi gerekiyor. Bazı vatandaşlarımız çöp konteynırlarının yanlarına yiyecek bırakıyorlar.  Maalesef yaban hayvanları şehir içerisine giriyor ve konteynırları yıkıp içerisinde ne varsa yiyorlar. Milli Parklardan izin alınıp, onların göstereceği ormanlık alanlarda beslenmesi lazım. Şehir merkezinde yabani hayvan beslemek suçtur. Biz belediye olarak belirli periyotlar ile yaban hayvanlarına yiyecek getiriyoruz. Biz üniversiteden hocalarımızdan görüşler aldık. Yaban hayvanlarının şehir merkezine gelmemesi için bu yöntem uygulanabilir. Ancak belli bir süreden sonra bunun da durdurulması lazım. Özellikle domuzlar şehir merkezinin her yerine iniyorlar. Bu tehlikeye yol açıyor” dedi.
 

Bakmadan Geçme