WBC Profesyonel Boks Gecesi Fethiye'de Yapılacak

Fethiye'de 17 Eylül Pazar günü Orka Oteller Grubu öncülüğünde WBC profesyonel boks gecesi düzenlenecek. Son yıllarda yapılmış en büyük boks organizasyonlarından biri olan Orka Boks Gecesi, Orka World Theme Park'da düzenlenecek.

  • 2622

 Boks gecesinde sporcular ikisi kemer maçı olmak üzere 4 klasmanda mücadele edecek. Gecede yenilgisiz profesyonel boksör Fethiyeli Kubilay Alcu, Azerbaycanlı Ismat Eynullayev arasındaki WBC Orta Doğu Hafif Ağır Sıklet kemeri mücadelesi olacak. Türkiye’nin önemli boksörlerinden Karslı boksör Arda Tamer Avcı ise Azerbaycanlı Rauf Aghayev ile WBC Asya Superlight kemerini korumak için mücadele verecek. Gecenin promotörlüğünü ise Kadıköy Boks Kulübü Başkanı Serdar Avcı üstlenecek. Müsabakaları Türk hakemler yönetecek.

“Sporseverlerin Gözü Fethiye de Olacak”
Organizasyon için büyük bir çaba harcadıklarını belirten Orka Oteller Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Torunoğulları, “Yaklaşık bir yıldır uğraşıyoruz bu organizasyonu Türkiye’ye getirebilmek için dünyanın en büyük boks federasyonu olan WBC Muhammet Ali , Myke Tyson  gibi efsane boksörler orda daha önce kemer aldılar. Dünya şampiyonu oldular. Bize yaklaşık bir yıl önce Fethiye Boksör kardeşimiz Kubilay Alcu’yla aynı zamanda amatör Serdar Alcu’yla geçen Eylül ayında bizim otelde otururken böyle büyük bir dünya çapındaki Boks federasyonunu Türkiye’ye ve Fethiye’ye getirebilir miyiz, bir konuşmayla başladı. Ondan sonra bizim bu anlamda ciddi bir şekilde hem Amerika’yla yazışmalara başladık federasyonla, ardından hem bizim kendi kontaklarımızı kullanarak WBC’yi Türkiye’ye ve Fethiye’ye getirmeye ikna ettik. Çok büyük bir organizasyon olacak, dünya çapında bir organizasyon dünya çapında bir organizasyon olduğu için yurtdışında da çok gelen boks severler var. Örneğin, Hollanda’dan yaklaşık 100, 120 kişi maçı seyretmeye geliyor, İngilizler var. Canlı yayında yayınlanacak, S spor da yayınlanacak. Aynı zamanda yaklaşık 80 ülkenin üzerinde S Spor dağılım yapılacak. Dolayısıyla bu sadece bir boks müsabakası değil bu aynı zamanda uluslararası bir boks müsabakası ve dünyanın en büyük federasyonu boks müsabakası ve Fethiye tanıtımında çok büyük bir katkı sağlayacağını bir nokta olacak. Türkiye’de gelmiş geçmiş en büyük boks organizasyonu dolayısıyla sporseverlerin gözü Fethiye de olacak. Fethiye’yi bu anlamda tanıyacaklar” İfadelerini kullandı. 

“Yenilmezlik serüvenime devam etmek istiyorum”
Yenilgisiz Profesyonel Boksör Evrensel Boks Organizasyonu (UBO) Dünya Ve Avrupa Altın Kemer Şampiyonu Kubilay Alcu, “Öncelikle ben kendi evimde Fethiye’de maç yapacağım. Çok heyecanlıyım 1 yıl öncesinden Ercan Torunoğlu ağabeyimle konuşmuştuk. Ben dedim ona daha önce hiç kendi evimde dövüşmemiştim.1 Yıl öncesinde Ercan ağabeyim WBC konseyiyle irtibata kontak kurdu ve WBC Ülkemize ve Fethiye’mize getirdi. Birde şunu söylemek istiyorum Orka Otelleri, Torunoğlu Ailesi ve Ercan Ağabeyime bana bu fırsatı verdiği için çok teşekkür ederim. Yenilmezlik serüvenime devam etmek istiyorum ve kariyerimin en büyük maçı olan WBC Ortadoğu şampiyonu olmak istiyorum bu kemeri kendi elimle kaldırmak istiyorum” diye konuştu. 

“Dünya çapında böyle bir organizasyon çok nadir rastlanan bir organizasyonda dövüşeceğiz”
Organizasyonda kemer koruma maçı oynayacak olan başarılı sporcu Arda Tamer,
“Ben Daha önce Türkiye’yi Amatör Boks da da, Avrupa Şampiyonasında, Dünya Şampiyonasında, Uluslararası birçok müsabakada temsil ettim. Bayağı bir Dünya ülkeleri gezip de gördüm. Türkiye’de böyle bir organizasyon hatta Dünya çapında böyle bir organizasyon çok nadir rastlanan bir organizasyonda dövüşeceğiz. Bunun için biz şanslıyız tabii ki böyle bir organizasyonda dövüşeceğimiz için Asya kemer koruma maçı oynayacağım. Azer rakibimle oynayacağım. Kemer şuan bende inşallah maçı da kazanıp maçı da koruyacağım” dedi. 
 

WBC Profesyonel Boks Gecesi Fethiye'de Yapılacak
WBC Profesyonel Boks Gecesi Fethiye'de Yapılacak
WBC Profesyonel Boks Gecesi Fethiye'de Yapılacak
WBC Profesyonel Boks Gecesi Fethiye'de Yapılacak
WBC Profesyonel Boks Gecesi Fethiye'de Yapılacak

Bakmadan Geçme