Vatan Partisi Milletvekili Adayından Ziyaretler

Vatan Partisi Muğla 1. Sıra Milletvekili Adayı Avukat Emre Aykın, Ortaca İlçe Başkanı Serap Ersoy ve ilçe yöneticileri Ortaca Ticaret  ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Tuncer ile Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü'yü  Makamlarında ziyaret etti.

  • 660
Vatan Partisi Milletvekili Adayından Ziyaretler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatan Partisi Muğla 1. Sıra Milletvekili adayı Emre Aykın görüşmelerinde oda başkanlarımız Sayın Tuncer’e ve Sayın Çöllü’ye Vatan Partisi’nin ekonomi politikalarını aktardı:
“Ortaca Ticaret ve Sanayi Odamız, esnafımızın, sanayicimizin, üreticilerimizin ve ticaret mensubu kıymetli vatandaşlarımızın geleceği güvenliğinin kurumudur. Öncelikle Kıymetli Başkanımızın bizleri huzuruna kabulü partimiz ve milletimiz nezdinde çok kıymetlidir. Zira; Ticaret ve Sanayi Odamız, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, bağımsız, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin bel kemiğidir.” Sözündeki ekonomik kalkınmanın güvencesidir. Bu güvence Vatan Partisi’nin “Üretim Devrimi Programı’ ile örtüşmekte halkımızın da takdirine isabet etmektedir.

Artık hiçbir güç, üreticileri ezen bu sistemi devam ettiremez. Artık hiçbir güç, sıcak para bağımlısı olan bu sistemi devam ettiremez. Türkiye, bu çıkmazdan, Güçlü Devletle ve Üretim Devrimiyle çıkacaktır. Üreticilerin Millî Hükümeti, Türkiye’nin ufkundadır. 
Vatan Partisi olarak “Üretim Devrimi Programı” nın esaslarını ilan etmiştik. Plan, Tasarruf, Yatırım, İstihdam, Üretim ve Hakça Paylaşım.
 Tarım üretimini yıllık tarım havzaları olarak planlayacak ve üreticileri kooperatiflerde örgütleyeceğiz. Çiftçiye ucuz mazot, ucuz gübre, ucuz tarım ilacı, ucuz tohum, damızlık hayvan, düşük faizli kredi, meraları besiciliğe açmak, “Üretim Devrimi Programımız” ın sunduğu çözüm yollarıdır. Küçük, orta ve büyük sanayiciye ucuz enerji, yatırım sermayesi ve her tür teşviki sağlamak, Üretim Devrimi’nin görevidir. Esnafımıza ve tüccarımıza ucuz kredi ve destek vermek Üretim Devrimin’in görevidir. Üretim Devrimi için de kamunun önderliğinde özel sektörün girişim yeteneklerini de değerlendiren Güçlü Devlet ve program gereklidir. 

Türkiye’nin sermayesi var. Bugün İsviçre, Londra ve kıyı bankalarında vatandaşlarımıza ait mevduatın 300- 500 Milyar Dolar olduğu hesaplanıyor. Hepsinin kayıtları devlet kurumlarında var. Bugün, Türkiye emekçisinin ürettiği zenginliği birkaç yüz büyük zengin götürmüş yabancı bankalara yatırmış durumdadır. Küresel finans merkezlerinden yüksek faizle para dilenmenin âlemi yoktur. İşte size sermaye! 300 Milyar Doları, Güçlü Devletin otoritesiyle Türkiye’ye getirteceğiz. Hiç kimsenin parasına el koymuyoruz. 300 Milyar doların sahiplerine, plana göre yatırım sahaları gösterecek veya yabancı bankalardaki paralarını kamu bankalarına yatırmalarını sağlayacağız. Böylece Vatan Partisi yönetimi olarak üretim için kaynak bulacak ve milyonlarca insanımıza iş sahası açacağız. Üreticilerin bugün temel sorunu, “Ekmek Teknesi” ni korumaktır. Ekonomik kriz koşullarında üretim çarkını çevirmek, fabrikalarımızı ve işyerlerimizi işletmek, üretim yapımızı ayakta tutmak, böylece üretim ekonomisini inşa edeceğimiz temeli korumak, yeni iş alanları açmak, herkesin evine ekmek götüreceği koşulları yaratmak, işsizlerimize iş sağlamak, öncelikli görevimizdir. Kamu kaynaklarının kullanılmasında ve özel girişimciliğin desteklenmesinde iş sahası açmak ve işsizliğe son vermek, öncelikli tercihimiz olacaktır. Bu nedenle kaynakları dağıtmak yerine, yatırıma yönelteceğiz. İş güvencesi ve iş sahibi olmak, bugün emekçilerin en önemli talebidir. Böylece “Üretim Devrimi” nin temel gücü ayakta kalacaktır. Bugün sanayicilerin de öncelikli sorunu ellerindeki sermayeyi, makine ve donanımı koruyabilmek ve geliştirebilmektir. Vatan Partisi, işçiden sanayiciye kadar bütün üreticilerin çıkarını, Ekmek Teknesini koruma ve geliştirme zemininde birleştirecektir.

Bugün kiralardaki artış, halkın belini büküyor, toplumsal huzuru bozuyor ve geçim darlığının en önemli nedenlerinden biridir. Vatan Partisi, kira bedellerinin üç yıl süreyle dondurulması ve yeni sözleşmelerde tavan bedelin saptanması için yasa tasarısını hazırladı. Mevcut kira sözleşmelerinde belirlenen kira bedelleri üç yıl için dondurulacaktır. Yeni kira sözleşmeleri için ise, tavan bedel uygulanacaktır. Kira tavan bedelleri ilçe belediyeleri bünyesinde kurulan Kira İzleme Kurulları tarafından belirlenecektir. Konut ve işyerlerinin metrekare birim kira tavan bedelleri, arsa rayiç bedeline, binanın yaşına, teknik özelliklerine ve şerefiyesine göre saptanacaktır. İlçe Belediye Kira İzleme Kurulları’nın belirlediği kira bedelleri, halkın yaşam koşullarını kolaylaştırmak ve ülke çapında uyum sağlamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak Kira İzleme Kurulu tarafından denetlenecektir.

Partimizin tüm bu programları, ilerici aydın bir toplumun, emekçinin ve üreticinin güvence altında hakkaniyetle korunduğu düzenin, kamucu ekonomi ile kalkınmanın, toprağın bağımsız irade ile işlendiği tarımsal milli üretim ile ulusal ve planlı tarımsal kalkınmanın sağlandığı düzenin inşası için mecburidir. Tüm bu program, üretim devrimi zemininde birleşmektedir. 

Buradan Ortaca ve Muğla halkına, esnafımıza, üreticimize, sanayicimize, işçimize diyoruz ki; “Zaman zorlukların zamanıdır. Üreticiyi baş tacı, köylüyü milletin efendisi yapan Vatan Partisi’nin günleri gelmiştir. Türk Milleti’nin mensupları olarak hepimize görev düşüyor. Görev sizindir. Görev bizimdir. Görev hepimizindir.” Dedi.
 

Vatan Partisi Milletvekili Adayından Ziyaretler
Vatan Partisi Milletvekili Adayından Ziyaretler
Vatan Partisi Milletvekili Adayından Ziyaretler
Vatan Partisi Milletvekili Adayından Ziyaretler

Bakmadan Geçme