'Üretim maliyetleri çok yüksek'

Coşkunlar Manav işletmeciliğini yapan Ramazan Coşkun güncel meyve sebze fiyatlarından bahsederek pazar ve manav fiyatlarını değerlendirdi. Coşkun,'' Bugün ki hayat şartlarına göre fiyatlar normal'' dedi.

  • 1296
'Üretim maliyetleri çok yüksek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meyve ve sebze fiyatları hakkında konuşan Coşkunlar Manav işletmecisi Ramazan Coşkun,’’ Babam 1960’dan beri bu mesleği yapıyor. Babamın mesleğini devam ettiriyorum. Ben de bu mesleği 1970 yılından beri yapmaktayım. Üretici her zaman için fiyatlara ucuz diyor. Şuan domates halde 7,8 liradan satılıyor. Bizde perakende satışımız 10 liradır. Dolma biber 14 lira bunun alışı ise 12 liradır. Bu ürünleri halden alıyoruz. Çok cüzi bir kar ile satış yapıyoruz. Üretici her zaman için malımız ucuz gitti diyor. Üretilen malı hallerdeki komisyoncular alarak üstüne kar koyup satışını yapıyor. Biz de belediye kanunlarına göre halden almaya mecburuz. Aldığımız malı yüzde 20 kar ile satıyoruz. Ürün fiyatları hava şartlarından itibaren yüksek oluyor. Üretim az, talep çok. Üreticinin100 liraya aldığı gübre 600 lira olmuş. Üreticiye de hak vermek lazım. Mazot 14 lira olmuş. Üretim artık pahalı hale geldi. En ufak bir marul bile 90 günde meydana geliyor. Üretici buna 90 gün emek veriyor. Bugün ki hayat şartlarına göre fiyatlar normal’’ ifadelerini kullandı.
“FİYATLAR MECBURİYETTEN TÜKSEK”
Pazardaki fiyatları değerlendiren Coşkun,’’ Pazarda fiyatlar manavlardan ucuz değil. Cuma pazarlarında kendi ürettikleri ürünü bizden pahalıya satıyorlar. Salı pazarı ise ürünleri halden alarak pazara götürüp karını ekleyerek satıyor. Ürünü aynı yerden alıyoruz. 15 yıl komisyonculuk yaptım. Biz vergimizi veriyoruz aynı zamanda dükkân kiramız da var. Üretici vergi vermiyor. Pazarcı ise bizim kadar para vermiyor. Mecburen fiyatlar bu şekilde oluyor’’ dedi. 


 

'Üretim maliyetleri çok yüksek'
'Üretim maliyetleri çok yüksek'
'Üretim maliyetleri çok yüksek'
'Üretim maliyetleri çok yüksek'

Bakmadan Geçme