Üreticiler sokağa çıkma yasağından muaf 

Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, tarım, hayvancılık, su ürünleri ve arıcılık ile ilgili üretim yapan  tüm üreticilerin  sokağa çıkma yasağından muaf gruplar içinde olduklarını söyledi.

  • 1484
Üreticiler sokağa çıkma yasağından muaf 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üreticilerin her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak üreticilerin her zaman yanlarında olduğunu belirterek, “Elbette tam kapanma sürecinde de olsa yaşam için elzem olan gıda ihtiyacını karşılamak için üretime devam edeceğiz. Bu nedenle tarım, hayvancılık, su ürünleri ve arıcılık ile ilgili üretim yapan tüm üreticilerimiz sokağa çıkma yasağından muaf gruplar içindedir’ dedi.
Saylak yasaktan muaf olan çiftçilerin yanlarında tapu belgesi, ziraat odasından çiftçi belgesi, çks belgesi (çiftçi kayıt sistemi belgesi), hbs belgesi( hayvan kayıt belgesi), aks belgesi ( arıcılık belgesi), öks, süks, balıkçılık yapanların balıkçı ruhsat teskeresi vb. herhangi birini bulundurmaları kaydıyla çalışmaya devam edebileceklerini söyledi.
Saylak, “Ayrıca birinci derece akrabaları ve çalıştıracakları işçiler gidecekleri güzergah üzerinde bulunmak şartıyla İl/İlçe İçinde beraber seyahat edebilirler. Bu konuda İl ve İlçe Müdürlükleri olarak her türlü kolaylığı sağlayacağımızdan emin olabilirsiniz. Ama maalesef bu durumu kötü niyetli kullananlara karşıda dikkatli olmamız gerekir. Buradan siz değerli üreticilerimizin mağdur olmaması için art niyetli kişilere karşı denetim ve yatırımlarında artacağının bilgisini vermek isterim.  Başta kendimizin, sevdiklerimizin ve toplumun sağlığı için herkesi duyarlı olmaya, maske mesafe ve hijyen kurallarına uymaya davet ediyorum. Lütfen mecbur olmadıkça çıkmayın,  evde kalın ki biz üretime devam edebilelim” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme