ÜRETİCİ PAZARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Fethiye'de Cuma günleri Salı Pazarı alanında kurulan ve üretici pazarı olarak bilinen pazarda bu hafta Kurban Bayramı yoğunluğu yaşandı.

  • 733
ÜRETİCİ PAZARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havaların ısınması ile birlikte ürün çeşitliliği artarken kimi ürünlerde haftalık fiyat değişimleri yaşanıyor. Domates, salatalık, fasulye ve havuç gibi sebzelerin fiyatı artarken kiraz, erik, elma gibi meyvelerin fiyatlarında düşüş görülüyor. Bu durumun hem üreticilerin kendilerini hem de müşterileri etkilediğini söyleyen pazarcılar fiyat artışları için enflasyonu işaret etti. Mazot, gübre, işçilik gibi gider tablosunun çoğunluğunu oluşturan etkenlerin fiyatlarının artması ürünlerin fiyatlarına da istemsizce yansıyor diyen üreticiler verilen emeğin karşılığını alıp alamadıkları konusunda emin değiller. Önceleri tarım bitti dediklerinde aslında bitmediğini asıl bu sene tarım ile uğraşan üreticinin bittiğini söyleyen pazarcılar, pazaryerinde insanın çok olduğunu fakat tezgâhların da dolu olduğunu göstererek satışlardaki azlığa göndermede bulundular. 
Geçen hafta bayram arifesi olması ve bayramdan önceki son pazar olması sebebiyle iyi satış yaptıklarını da ekleyen esnaf bayramın bitmesiyle eskiye geri döndük dedi. Bu hafta üretici pazarında fiyatlar şu şekilde, patates 10-12.5, soğan 8-10, domates 13-18, kapya biber 15, yeşil biber 15, dolmalık biber 20, salatalık 5-8, fasulye 20, kiraz 15-20, erik 5-15, kavun 8-10 Türk Lirasından satılıyor.ÜRETİCİ PAZARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞUÜRETİCİ PAZARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞUÜRETİCİ PAZARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞUÜRETİCİ PAZARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞUÜRETİCİ PAZARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞUÜRETİCİ PAZARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞUÜRETİCİ PAZARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Bakmadan Geçme