UNUTMA BİZİ ADLI TİYATROYA YOĞUN İLGİ

Fethiye Belediyesi tarafından ücretsiz organize edilen anlatı ve belgesel tiyatro tarzındaki esere, tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi.

  • 1331
UNUTMA BİZİ ADLI TİYATROYA YOĞUN İLGİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği, Levent Üzümcü ve Orhan Aydın'ın oyunculuğunu yaptığı, Uğur Mumcu anısına sahnelenen "Unutma Bizi" adlı tiyatro oyunu, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde sahnelendi.
Anlatı ve belgesel tiyatro tarzındaki esere, Gülcan Altan solist olarak, Dengin Ceyhan ise piyanosuyla eşlik etti.
“Yazdıkları gündem olan, ele aldığı her konuyu derinlemesine araştıran, görünenin ardındaki gerçeği açıkça ortaya koymaktan çekinmeyen bir düşün ve kalem emekçisi” sözleriyle Uğur Mumcu’yu anlatan Levent Üzümcü, eserin ortaya çıkış aşamasındaki hissiyatı ve düşünceyi şöyle açıklıyor:
“Onu öldürenler, bedeniyle birlikte düşüncelerini de yok edeceklerini, unutturacaklarını sandılar. Yanıldılar. Yanıldılar; çünkü o, yaşıyor. Türkiye’nin aydınlık yarınlarına inananlarda yaşıyor. Adaletin, özgürlüğün, kardeşliğin, barışın, daha iyi bir dünyanın hayalini kuranlarda yasıyor.‘Ey halkım, unutma bizi!’ diye sesleniyordu Uğur Mumcu. Unutmadık elbette. Çünkü biz unutmayız. Unutamayız, unutturmayız.” diyerek sözlerini tamamladı.
Programa Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Ayşe Devrim Öztürk, Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

Bakmadan Geçme