Unlu mamul satan esnaflar dertli

Fethiye'de simit ve unlu mamuller üreten esnaflar zor durumda. 55 yıllık esnaf olan Mehmet Özkaya 2020 yılında pandemi nedeniyle zorlu bir süreç yaşadıklarını belirtti.

  • 1091
Unlu mamul satan esnaflar dertli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dispanser Caddesi’nde simit ve unlu mamuller fırını işleten Mehmet Özkaya; gelirlerin azaldığını, giderlerin ise arttığını vurguladı. Geçtiğimiz yıllarda 8 çuval un kullandığını kaydeden Özkaya, bu dönemde 3 çuval un kullandıklarını söyledi. Kısıtlama döneminde halka hizmet sunmaya devam ettiklerinin altını çizen Özkaya, verilen kira desteğinin yetersiz olduğunu dile getirdi.  

Simit Fırını İşletmecisi Mehmet Özkaya açıklamasında “2020 yılında pandemi nedeniyle gerçekten çok mağdur olduk ve çok zor bir dönem geçiriyoruz. Un ve susama her geçen gün zam geliyor. Bunun yanında kira, elektrik, işçi ve diğer giderlerimizde de artışlar oluyor. Covid-19 salgını nedeniyle işlerimizde düşüşler oldu. Geçtiğimiz yıllarda günlük üretimde 8 çuval un kullanırken, şimdi 3 çuvala düştü. Unlu mamul satan esnafların hepsi çok zor durumda… Yanımda 7 personel çalışıyor. Tüm esnaflarımıza Allah kolaylık versin. Bulunduğumuz süreçte işlerimiz çok kötü. Durum böyle giderse yeni çareler bekliyoruz. Gelir azaldı ama giderler arttı. Hiç olmaz ise kiralar için bir çözüm bekliyoruz. Devlet bazı esnaflara kira yardımı sağlıyor ama bizim kiramız çok yüksek. Ne yapacağız, bilmiyorum” şeklinde konuştu.(Fatih Dereli)

Bakmadan Geçme