Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin Yerel Basın Toplantısı Düzenlendi

Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yerel basın toplantısı gerçekleştirildi. toplantıda, Marmaris Kültür ve Sanat Derneği sözcüleri Ayşegül Uygun ve Tevfik Murat Tamer basın açıklamasında bulundular.

  • 571
Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin Yerel Basın Toplantısı Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Marmaris Kültür ve Sanat Derneği sözcüleri Ayşegül Uygun ve Tevfik Murat Tamer yaptıkları açıklamada, "Değerli medya mensupları, değerli sponsorlarımız, destekçilerimiz ve konuklarımız;

Marmaris Kültür Sanat Derneği olarak, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Oktay’ın da destek ve katılımıyla düzenlediğimiz ve sizleri Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023 hakkında bilgilendirmeyi amaçladığımız basın toplantımıza hoş geldiniz.

Pandemi ve 2021 yılındaki büyük Marmaris yangını sonrasında başarılı bir şekilde geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalimizi, bu yıl yaşanan tüm felaketlere rağmen gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Hepimizi sarsan yaşadığımız felaketlerin ardından, bu festivalin Marmaris ve tüm Türkiye için özel bir anlam kazandığının farkındayız ve festivalimizin yaralarımıza bir nebze de olsa merhem olması en büyük dileğimiz.

Bu öncelikli dileğin ötesinde, daha uzun vadeli bir amaç olarak, festivalimizin gelenekselleşmesinin, Marmaris’te kültür-sanat turizmine hareket ve çeşitlilik getirerek, turist profilinin değişimine de katkı sunmasını umut ediyoruz.

MARMARİS’İ SANATLA YEŞERTECEĞİZ” sloganıyla çıktığımız yolda, festivalin genel anlamda kimliğini ve festival programımızı da bu çerçevede oluşturmaya çabaladık. Bu doğrultuda, her yıl Marmaris yöresindeki 14 antik yerleşim yerinden birini öne çıkaracağımız festivalin tema ve konusunu, seçilen yerleşim yerinin ve hikâyelerinin belirleyecek olmasını ilke edindik.

Bu yıl odağımıza Amos Antik Kenti’ni aldık. Tarım için çok elverişli olmayan bir coğrafyada, günümüzde hâlâ geçerli ve çevreye duyarlı yöntemleri kullanarak elde ettikleri zengin ürünler sayesinde sanatsal bir talebin yükseldiği kültürel bir gelişimi de sağlayan kentten ilham alan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yılki teması, “Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne” olarak belirlendi.

02-26 Haziran tarihleri arasında klasik batı müziği, caz ve blues konserlerinin yanı sıra koro ve sokak konserlerinden, söyleşi, sergi ve atölye çalışması gibi ücretli ve ücretsiz birçok etkinlikten oluşan geniş bir programa ev sahipliği yapacak Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali ile, Marmarislilerin ve Marmaris’i ziyaret edenlerin sanat ve kültürle dolu günler geçirmelerini sağlarken, tanınmış sanatçıları Marmarisli sanatseverlerle buluşturmayı ve yerel değerlerimizi de uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlıyoruz.

Festival, 2 Haziran Cuma günü Armutalan Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşecek açılış töreni ardından, şef Eray İnal yönetimindeki Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak vereceği açılış konseriyle başlayacak.

Seramik sanatçısı Pınar Baklan’ın Marmaris için 3 Haziran’da yapmaya başlayacağı ve Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne temamızla örtüşen seramik heykel çalışmasının gerçekleşme süreci halkımız tarafından 10 gün boyunca izlenebilecek.

Ağustos 1994'ten bu yana üç bini aşkın bar performansı gerçekleştiren, 2000 yılında yayınlanan ilk albümü “Chicago Istanbul Mainline” sonrasında sayısız festivalde sahne alan MOE JOE, 29. yılında Marmaris’e konuk oluyor. 3 Haziran akşamı Netsel Marina’da, Marmaris Blues rüzgarını hissedecek.

4 Haziran Pazar akşamı, Orhaniye Martı Marinadaki tarihi kilise harabelerinin otantik atmosferinde genç besteci ve piyanist Burçe Karaca’nın MAKSAD Festival Orkestrası ile vereceği konser, Bozburun Yarımadasının zengin kültürel mirası ile sanatın buluşacağı anlardan biri olacak.

2006 yılında Begüm Gökmen tarafından kurulan ve faaliyetlerini bugüne dek kesintisizce sürdürmeyi başaran, Türkiye'nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi Golden Horn Brass, 5 Haziran Pazartesi akşamı, Marmarislilere keyifli bir konser yaşatacak.

Marmarisliler, 7 kadın ressamın Frida ile kurdukları görsel diyaloğa ilişkin eserlerini Atilla Güllü’nün küratörlüğünde, İçmeler MAKSAD Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek “Frida ile Diyaloglar” sergisini 6 Haziran’dan itibaren festival süresince ziyaret edebileceklerdir.

Toplumsal barış ve kardeşlik mesajını birbirinden güzel ezgilerle dünyanın tüm coğrafyalarına taşımak isteğinin heyecanını duyan Antakya Medeniyetler Korosu, 8 Haziran Perşembe akşamı seslendirdiği ezgilerle kulaklara, verdiği mesajlarla kalplere hitap edecek. 7 üyesini kaybettiği 6 Şubat depreminden etkilenen bölgenin kültür-sanat alanında önemli bir temsilcisi olan koro, festivale onur konuğu olarak davet edildi.

Müziğine yansıttığı enerjisiyle caz sahnesinin genç ve başarılı seslerinden Selen Beytekin ve orkestrası, 10 Haziran Cumartesi akşamı verecekleri konserle Marmaris semalarını neşeli, canlı, ritmik melodilerle dolduracak.

14 Haziran Çarşamba akşamı gerçekleşecek Türk Valsleri konseri Cihat Aşkın’ı, MAKSAD Festival Orkestrası’nı ve Hatay Akademi Orkestrası üyelerini aynı sahnede buluşturacak. Oğuzhan Balcı tarafından yaylı sazlar ve Türk müziği çalgılarına yer vererek yapılan düzenlemelerin seslendirileceği konserde, Aşkın hem orkestra şefliği hem de keman solistliğini üstlenirken, unutulmaz valsleri Klasik Türk Müziği’nin yetenekli sesi Yaprak Sayar‘dan dinleyeceğiz.

1985’te Berlin Filarmoni Orkestrası’nın oda müziği topluluğu olarak kurulan; 30 başarılı yılın ardından 2015’te nesil değişikliği yaşasa da aynı sanatsal ruhla yoluna devam eden Berlin Filarmoni Piyano Dörtlüsü, 19 Haziran Pazartesi akşamı klasik, romantik ve modern dörtlülerin yanı sıra yeni ve keşfedilmemiş eserlerin de yer aldığı bir repertuar seslendirecek.

21 Haziran akşamı ise Marmaris bir ilki daha yaşayacak, İş Sanat Çarşamba Sahnesi, Marmaris’te sürpriz bir konukla müzikseverlerle geniş çaplı bir buluşma gerçekleştirecek.

Sevgi Yolu, 22 Haziran Perşembe akşamı, çok sayıda caz, blues, klasik ve tango grubunun renkli performansı ile Festival Sokağına dönüşecek ve Marmarislilere unutulmayacak bir gece yaşatacak. Benzer bir performans ertesi gün Atatürk Meydanında gerçekleşecek, grupların solo konserlerini takiben gerçekleştirecekleri Jam Session ile Marmaris uzun bir aradan sonra bir ilk yaşayacak.

Sanat hayatlarına Stutgart’ta devam eden uluslararası bir kadroya sahip GeoTRAIN Jazz grubu, 24 Haziran Cumartesi verecekleri konserde farklı ülke ve kültürlerin müziklerini harmanladıkları World Jazz türünde rafine, şaşırtıcı, modern ve eğlenceli eserlerini müzikseverlerle paylaşacaklar.

Festival kapsamında Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen ve başlama saati 21.00 olan biletli konserlerin biletleri Biletix ve yerel satış noktalarından temin edilebilir.

Festival süresince başta edebiyatçılarla olmak üzerinde sanat, arkeoloji ve felsefe alanlarında önemli konuklarımız olacak.

7 Haziran’a Kazı Başkanı Doç.Dr. Mehmet Gürbüzer’e, AMOS Antik Kenti hakkında merak edilen her şeyi sorabileceğimiz bir sunum-söyleşi gerçekleşecek.

12 Haziran’da ise İçmeler MAKSAD Sanat Galerisi’nde Atilla Güllü tarafından verilecek “Meksika Sanatı ve Frida” hakkında bir söyleşi sanatseverleri bekleyecek.

Edebiyat severler, 18 Haziran’da Kemal Varol, 20’sinde Irmak Zileli söyleşileri sizler için gerçekleşecek.

Felsefe meraklılarını da unutmadık. Metin V. Bayrak, İçmeler MAKSAD Kültür ve Sanat Evi’nde, 15’inde bir söyleşi, 16’sında ise iki ayrı seansla Felsefe Atölyesi gerçekleştirecektir.

Hakan Akdoğan’ın 24 Haziran’da İçmeler MAKSAD Sanat Galerisi’nde deneyimleyeceği Edebiyat Atölyesi de ilgilenenleri bekliyor olacak.

25 Haziran’da Sezgin Kaymaz ve Hakan Akdoğan’ın AKM’de gerçekleştirecekleri söyleşi ve imza günlerinde okuyucularıyla buluşacak.

Marmaris Kültür ve Sanat Derneği’nin, Marmaris Belediyesi iş birliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkılarıyla düzenlediği festivalin bu yıl ana sponsoru Türkiye İş Bankası, platin sponsorları kategorisinde Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), ETİ Gıda San. ve Tic. A.Ş. ve NUUP yer alıyor.

Netsel Marmaris Marina, Yacht Marin, Marmaris Ticaret Odası, YDA Dalaman Havalimanı, Mey|Diageo, Koral Travel, LORYMA Resort Hotel ve Baysal Marmaris’in, festivaldeki farklı etkinliklere destek sağlayarak etkinlik sponsorluğunu üstlendiği festivalin ayrıca çok sayıda kişisel, kurumsal, yerel ve ulusal destekçisi bulunuyor.

Tüm sponsorlarımıza ve festivalin gerçekleşebilmesi için bizden hiçbir desteğini esirgemeyen Marmaris Belediyesi’ne ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.

Önümüzdeki süreçte, etkinlik bazındaki ayrıntıları paylaşarak kamuoyuna duyurulması konusunda desteklerinizin devam etmesini diliyor ve hepinize bugün buraya geldiğiniz için teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdiler.

Program şu şekilde;

2 Haziran Cuma 16:00 AKM Açılış Töreni

2 Haziran Cuma 21:00 AMFİ Açılış Konseri: Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Şef: Eray İnal, Solist Ayben Sever

3 Haziran Cumartesi 16:00 19 Mayıs Mydanı Pınar Baklan Seramik Heykel Yapımı Başlangıcı

3 Haziran Cumartesi 21:00 Netsel Marina Sokak Konseri: Caz-Blues (MOE JOE)

4 Haziran Pazar 19:30 Orhaniye Martı Marina Kilise Harabeleri Konser: Klasik Müzik – Piyanist-Besteci Burçe Karaca ve MAKSAD Festival Orkestrası

5 Haziran Pazartesi 21:30 19 Mayıs Meydanı Konser: Klasik – Golden Horn Brass

6 Haziran Salı 19:30 MAKSAD İçmeler Kültür ve Sanat Evi Sergi Açılışı: Frida ile Diyaloglar (Küratör: Atilla Güllü)

7 Haziran Çarşamba 17:30 AKM Söyleşi: AMOS – Mehmet Gürbüzer

7 Haziran Çarşamba 20:30 Turunç Konser: MAKSAD Festival Orkestrası

8 Haziran Perşembe 21:00 AMFİ Antakya Medeniyetler Korosu

9 Haziran Cuma 17:00 AMOS Resim Atölye Çalışması

10 Haziran Cumartesi 21:00- AMFİ Konser: Selen Beytekin

12 Haziran Pazartesi 20:30 MAKSAD İçmeler Kültür ve Sanat Evi Söyleşi: Meksika Sanatı ve Frida

14 Haziran Çarşamba 21:00 MAKSAD İçmeler Kültür ve Sanat Evi Konser: Türk Valsleri - Cihat Aşkın, MAKSAD Festival Orkestrası ve Hatay Akademi Orkestrası

15 Haziran Perşembe 19:00 MAKSAD İçmeler Kültür ve Sanat Evi Söyleşi: Felsefe – Metin V. Bayrak

16 Haziran Cuma 10:00 20:00 MAKSAD İçmeler Kültür ve Sanat Evi - İçmeler Sahil Felsefe Atölyesi – Metin V. Bayrak

17 Haziran Cumartesi 21:00 Marmaris Sokak Konseri - Datcazz

18 Haziran Pazar 17:30 AKM Söyleşi: Kemal Varol

19 Haziran Pazartesi 21:00 AMFİ Konser: Klasik Müzik – Berlin Filarmonik Piyano Dörtlüsü

20 Haziran Salı 20:00 AKM Söyleşi – Irmak Zileli

21 Haziran Çarşamba 21:00 Atatürk Meydanı İş Sanat Çarşamba Sahnesi Etkinliği Yeni Türkü

22 Haziran Perşembe 19:30 Sevgi Yolu Sokak Konseri: La Fortuna Tango Orkestra, Nothing to you, Ad libitum, Arp-Çello Duo, Datcazz, CODA Gençlik Korosu

23 Haziran Cuma 20:30 Atatürk Meydanı Konser ve Jam Session: La Fortuna Tango Orkestra, Nothing to you, Ad libitum, Arp-Çello Duo, Datcazz, CODA Gençlik Korosu

24 Haziran Cumartesi 21:00 AMFİ Konser: Caz – GeoTrain Jazz

25 Haziran Pazar 17:30 AKM Panel: Hakan Akdoğan-Sezgin Kaymaz

AKM: Armutalan Kültür Merkezi

AMFİ: Marmaris Amfitiyatro (Marmaris Açıkhava Tiyatrosu

Bakmadan Geçme