Üç çocuk annesi kadın usta oto boyada başarı hikayesi yazıyor
Antalya'da 38 yaşındaki 3 çocuk annesi Nurgül Durukan, eşinin yönettiği onarım merkezinde işe çırak olarak başladı şimdi ise boya, pasta-cila, derin çizik onarımı gibi oto boyanın en hassas işlerini büyük bir ustalıkla yapıyor. Erkek müşterilerin ilk başta şaşırdığını söyleyen Durukan, 'Siz anlıyor musunuz?' diyorlar sonra vazgeçilmez müşterilerimiz oluyorlar' dedi.
"Sonrasında boya atmaya kadar geldik"
Araba boyamayı ve araç başında olmayı çok sevdiğini söyleyen Durukan, işe ilk başladığında çırak olduğunu ancak azmiyle çok yol kat ettiğini vurguladı. Durukan, şu ifadeleri kullandı: "Eşimden dolayı böyle bir işe girdim, eşim bu işi 42 yıldır yapıyor. Onun bu işi yaptığını gördükçe daha da heveslendim. Kendim de bu işi yapmak istedim. Eşim, Diyarbakır'da bir servis açmıştı, serviste başladım. Çıraklıktan başladım ve daha sonrasında boya atmaya kadar geldik."
Sabah erkenden gelip araçlarla iç içe olmanın kendisine mutluluk verdiğini aktaran Durukan, "İşe severek geliyorum, sabah erken saatte gelip bu işi yapmak çok güzel ve bu işe de gerçekten gönül verdik. Çok mutluyum. Bu işi yaptığım için kendimle gurur duyuyorum. Araç boyamayı seviyorum. Pasta cila yapmayı seviyorum. Derin çizik onarımı yapmayı seviyorum. Bu işe gönül veren kadınlar mutlaka vardır, çünkü sevilen bir iş. Yapılamayacak bir iş değil. Ve gerçekten çok iyi, çok kaliteli kadın girişimcilerimiz de var bu konuda; çoğu kaportacı, lastikçi, otolastik tamircisi, mekanikçi, boyacı arkadaşlarımız var. Bir kadın isterse her şeyin üstesinden gelebilir" şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme