Türkülerin babası unutulmadı

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 4. yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 'Fethiye'de bu bölgenin yetiştirdiği sanatçıların eserlerinin sergilendiği ve yaşatılacağı bir kent müzesi kuracağız' dedi.

  • 1027
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Türkülerin babası unutulmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin yetiştirdiği ve İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 4. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği ve  Fethiye Belediyesi Sosyal İşler müdürlüğünün birlikte düzenlediği anma programına Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği Başkanı Hasan Kalkan, dernek üyeleriyle Özbay’ın yetiştirdiği sanatçılar katıldı. Anma töreninde Hamdi Özbay’ın mezarına Başkan Alim Karaca ve törene katılanlar çiçekler koydular. Fethiye Belediyesi Sağlık İşleri ve Cenaze Hizmetleri Müdürü Osman Musluk tarafından dualar gerçekleştirildi. Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği Başkanı Hasan Kalkan ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca programda kısa birer konuşma yapıp Özbay’ın unutulmayacağını ifade ettiler. 
TÜRKİYE’NİN SANATÇISI
Anma programının ardından kısa bir açıklamada bulunan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Özbay’ın sadece Fethiye’ye değil tüm Türkiye’ye mal olmuş bir sanatçı olduğunu ifade etti. Karaca “Hamdi hocamla çok eskiye dayanan tanışmışlığımız vardı. En son 2014 yılında Kumluova belediye başkanlığım döneminde de bütün ekibiyle birlikte bizleri ziyaret etmişti. Derlemiş olduğu birçok türküleri TRT repartuarına kazandırmış değerli bir büyüğümüzdü. Güzel Sanatlar dernek başkanımız ve onun yetiştirdiği birçok sanatçımız burada. Değerli hocamızı ölümünün 4. Yılında burada hep beraber andık. Hocamızı önümüzdeki yıllarda da eserleriyle yaşatabilmek ve ölümsüz bir hale getirebilmek için bu bölgede bir çalışma yapalım dedik, sanatçı dostlarımızla. Hocamız adına önümüzdeki günlerde bir çalışmamız olacak. Biliyorsunuz, bölgemizdeki değerlerimizi yaşatabilmek için bir kent müzesi projemiz vardı. Anıtlar kurulundan izin çıktığı takdirde bu bölgenin yetiştirdiği sanatçıların eserlerinin sergilendiği ve yaşatılacağı bir müze yaratacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Değerli hocamıza rahmet diliyorum” diye konuştu.
ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ YETİŞTİRDİ
Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği Başkanı Hasan Kalkan ise “Hamdi abiyi özlemle, rahmetle anıyoruz. Hamdi Özbay, bu topraklarda yetişmiş Türkiye çapında bir bağlama üstadıydı. Yalnızca bağlama değil Türk Halk Müziği’ne çok önemli katkıları olan bir hocaydı. Çok sayıda öğrenci yetiştirdi. 20 sene Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği’nin şefliğini yaptı. Cidden çok büyük fedakarlıklar yaptı. Cebinden harcadı ama hiçbir şey almadı. Çok sayıda konserler verdi. Ruhu şad olsun” dedi.
HOCAMIZDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK
Merhum Hamdi Özbay’ın öğrencilerinden Fethiyeli sanatçı Adem Kazan da “Hocamızdan çok şey öğrendik. Fethiyemiz için önemli bir değerdir. Bırakmış olduğu eserleri yaşayacaktır. Bizler onun göstermiş olduğu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. Bizlere bırakmış olduğu kültür mirasını türkülerini, derlemelerini, eserlerini biz ve bizden sonraki kuşaklara, gençlerimize aktarabilmek için elimizden geleni yapacağız. Hocamız kişiliğiyle sanatsal duruşuyla kalbimizde ilelebet yaşayacaktır. Rahmetle yad ediyorum, mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.
GÖZÜ ARKADA KALMASIN
Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği Türk Halk Müziği Koro Şefi Ali Tunç ise yaptığı açıklamada “Hocamızı anlatmaya kelimeler yetmez. Bir insanın büstü dikiliyorsa, bu insanın niçin büstü dikiliyor diye düşünmek lazım. Hamdi Özbay kolay olunmuyor” dedi. Tunç, “ Kıymetli hocamızı tanımanın en azından ona yetişebilmenin mutluluğunu duyuyoruz. Bizlere çok iyi feyiz oldu, bizlerin önünü açtı. Bu bir bayrak yarışı. Nihayetinde bizler de kara topraktan geldik, yine toprağa gideceğiz. Önemli olan bu süreç içerisinde ne bırakabildiğimiz, neleri bizden sonraki nesle aktarabildiğimizdir. Hamdi Özbay hocamız da bunun en iyi örneklerindendi. Sadece Fethiye’ye değil Türkiye’ye mal olmuş bir sanatçıydı. Fethiye’yi Türkiye’de temsil eden bir sanatçıydı. Bu bayrağı bizlere bıraktı. Biz de bu bayrağı Allah’ın izniyle gelecek olan nesillere aktarmaya gayret edeceğiz. Mekanı cennet, ruhu şad olsun. Gözü arkada kalmasın. Hamdi Özbaylar yaşamaya devam ediyor inşallah” ifadelerini kullandı.

Türkülerin babası unutulmadı
Türkülerin babası unutulmadı
Türkülerin babası unutulmadı
Türkülerin babası unutulmadı
Türkülerin babası unutulmadı
Türkülerin babası unutulmadı
Türkülerin babası unutulmadı
Türkülerin babası unutulmadı

Bakmadan Geçme