• Haberler
  • Güncel
  • Türkiye'de Satılan İsrail Ürünleri ve Markaları (Güncel Liste) 2024

Türkiye'de Satılan İsrail Ürünleri ve Markaları (Güncel Liste) 2024

Gazze'de yaşanan İsrail zulmüne karşı Türk vatandaşları, İsrail ürünlerini boykot etmeye devam ediyor. 

  • 2193
Türkiye'de Satılan İsrail Ürünleri ve Markaları (Güncel Liste) 2024
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de ise birçok İsrail markası ürün satılıyor. 

Haberimizde sizler için İsrail ürünlerini tek tek isimlerini sıraladık. 

Filistin’e fiziki olarak yardım edemeyen bilinçli birçok vatandaş, ellerinden geldikçe savaş suçu işleyen İsrail markalarını boykot ediyor. 

Birçok kurum ve kuruluş üyelerini bilinçlendirerek İsrail mallarını boykot etmeye çalışıyor. Boykot edilen İsrail mallarının listesi ise oldukça kabarık, ancak bu boykot sayesinde bazı marka ve firmaların gölgesi altında kalan Türk markaları ise yoğun ilgi görmeye başladı. 

Boykota tabi tutulan İsrail malları listesinde giyimden, gıdaya, kozmetikten, kişisel bakım ve temizlik ürünlerine kadar birçok kategori yer alıyor. 

İsrail mallarını boykot eden vatandaşlar, kurum ve firmalar ise genelde Türk mallarını tercih ediyor. 

İsrail’in Filistin’e yaptığı zulme karşı sessiz kalmayan Türk toplumu, büyük markaların gölgesi altından kalan Türk üreticilerin kazanmasına da neden oldu. 

Birçok marketin rafında İsrail malları edilen boykot yüzünden rafta çürümeye yüz tutarken, Türk üreticileri tarafından sunulan ürünlerin satışı ise oldukça hızlanmış durumda.   

Dünyaca ünlü en büyük İsrail malı olan Coca Cola’nın satışlarının Türkiye’de düştüğü öne sürülen iddialar arasında yer alıyor. 
Coco Cola şirketinin içinde yer alan, Fanta, Sprite, Capy ise İsrail’in boykot edilen ürünleri arasında yer alıyor. 

Aynı zamanda Türkçe isimleri olan ancak yine İsrail malı olan bazı ürünlerde yok değil. İçecek listesinin içerisinde aynı zamanda Damla su, Damla Soda, Aquafina ve Akmina gibi markalarda bulunuyor. 

Türkçe isimleri olan su markaları da yine İsrailli şirketler tarafından idare ediliyor. Hayat, Erikli, Doğadan, Sırma ve lipton ürünleri. 

Aynı içeceklerde olduğu gibi yiyecek sektöründeki markalarda sayıca oldukça fazla. 

Algida, Becel, Knor, Kitkat, Nestle, Danone, Kent ve tüm Doristos cips ürünleri İsrail’i boykot ürünleri arasında yer alıyor. 

Aynı zamanda İsrail’in boykot edilen ürünleri arasında, Sana, Damak, Jelibon, Tikveşli gibi markalarda var.

Kişisel bakım ve temizlik ürünlerinde ise liste yemek ve içeceklerde olduğu gibi fazlasıyla kabarık durumda. İşte İsrail’in boykot listesinde bulunan kişisel bakım ve temizlik ürünleri şu şekilde;

Listenin birinci sırasında Axe markası yer alıyor. Clear, Dove, Fa, Elidor, Gillete, Palette, İpana, Loreal, Orkid, Oral B, Rexona, Signal, Simple, Durex, Braun, Veet

İsrail’in boykot edilen malları arasında yer alan temizlik ürünleri ise şu şekilde;
Fnish, Tursil, Vernel, Rinso, Pril, OMO, Yumoş ve Persil.

Bebek ürünleri listesinde de İsrail’in boykotlu markalı yer alıyor.

Bebelac, Nestle, Danino, S&A baby Clup, Aptamil ve Pampers.

İsrail’in boykot edilen ürünleri arasında aynı zamanda giyim markaları da yer alıyor. Vatandaşlar genelde Türk ürünlerini tercih etmeye çalışırlarken aynı zamanda Türk olduğu zannedilen İsrail mallarını gözden kaçırdıkları oluyor. 
İsrailli şirketler tarafından yönetilen giyim markaları ise şu şekilde; 
Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Vakko, Polo Ralph Lauren, Berk Çorap, Parizien, Müjde, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi's, Timberland, Lumberjack, Giorgio Armani, Massimo Dutti.

Bakmadan Geçme