Türkiye'de eş zamanlı olarak yapıldı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı gereğince İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'de eş zamanlı olarak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat başkanlığındaki toplantıda, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde toplumsal farkındalığın artırılması, koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi ile yapılan faaliyetlerin ön plana çıkarılması amaçlanıyor.

  • 735
Türkiye'de eş zamanlı olarak yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ın makamı ve başkanlığındaki toplantı; Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Bürosu Cumhuriyet Savcısı Muhammet Selman Tanrıkulu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ruhsar Doyuk, İlçe Müftüsü Kamil Oktay, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sevim Seringen ve Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü Uzman Psikolog Ufuk Emek’in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda kurum temsilcileri konu hakkında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktardılar. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Türkiye’de kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına eş zamanlı yapılan bir toplantı. Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulaması hakkında bilgiler verildi. Birim savcımız, İlçe Emniyet Müdürümüz, İlçe Jandarma Komutanımız ve ilgili kurum müdürlerimiz toplantıda yer aldılar. Toplantımızın ardından standımızı ve kolluk kuvvetlerimizin konuyla ilgili birimlerini ziyaret edeceğiz. Bir farkındalığın oluşması adına toplantının ve programın yararlı olacağını düşünüyorum. İçişleri Bakanlığı tarafından 3-4 yıldır düzenli olarak uygulanan bir faaliyet. Bu doğrultuda toplantımızı gerçekleştirdik. Kadına yönelik şiddet medyada da gündeme geliyor. Bu hepimizi çok üzüyor” dedi. (FATİH DERELİ)

Bakmadan Geçme