Türk Kızılay'ından kan bağışı kampanyası

Türk Kızılay Marmaris Birgül Gökmen Kan Bağış Merkezi'nin Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde başlattığı 'Sen de Umut Ol' kampanyasına yoğun bir katılım oldu. İki güren süren etkinliğe yoğun bir katılım olduğu bildirildi.

  • 1183
Türk Kızılay'ından kan bağışı kampanyası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de Uğur Mumcu Parkı girişinde konuşlanan mobil araçta katılımcılara kan bağışı ve Kızılay Haftası hakkında bilgiler aktarıldı. Fethiye ve Muğla’nın kan ve kök hücre bağışında üst sıralarda olduğu bildirildi. Öte yandan Fethiye’de devamlı kan bağışı yapan donörler, ilgililerden Uğur Mumcu Parkı içerisinde yer alan Kan Alma Birimi’nin sürekli açık kalması talebinde bulundular. 

Türk Kızılay Marmaris Birgül Gökmen Kan Bağış Merkezi Ekip Doktoru Zeynep Erkek yaptığı açıklamada, “Muğla bölgesinde gezici ekiplerle sürekli kan bağışı kabul ediyoruz. Kan bağışı konusunda gençlerimizi bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Bu yöndeki faaliyetlerin etkili olduğunu gördük. Muğla ve çevresi, en fazla kan ve kök hücre bağışının yapıldığı bölge… Bu anlamda memnunuz. Fakat mevsimsel olarak zaman zaman sayılar değişebiliyor. Öte yandan Kızılay Haftası içerisinde bulunuyoruz. Okullarda yapılan seminerler ile kan bağışına farkındalığın daha da arttığını görüyoruz” dedi. 

Bakmadan Geçme