TÜRK EĞİTİM SEN FETHİYE TEMSİLCİLİĞİNDEN YENİ EĞİTİM YILI AÇIKLAMASI

2022-2023 İlköğretim Haftası nedeni ile Türk Eğitim Sen Fethiye Temsilcisi Yüksel Uysal bir basın açıklaması yaptı.

  • 1054
TÜRK EĞİTİM SEN FETHİYE TEMSİLCİLİĞİNDEN YENİ EĞİTİM YILI AÇIKLAMASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

UYSAL, “ZAMANINDA SÖYLENMEMİŞ SÖZÜN ANLAMI YOKTUR”

'Zamanında söylenmemiş sözün anlamı yoktur' anlayışı ile düşünceleri hem sözel hem de yazılı olarak söylemeyi görev edindiklerine değinen Türk Eğitim Sen Fethiye Temsilcisi Yüksel Uysal, “Eğitim alanında Fethiye'nin yetkili STK’sı sorumluluğuyla Fethiye ve çocuklarımız için 'zamanında söylenmemiş sözün anlamı yoktur' anlayışı ile düşüncemizi hem sözel hem de yazılı olarak söylemeyi görev biliyoruz. Yeni eğitim öğretim yılı başlarken Fethiye’mizde yakın, orta ve uzun vadede doğru planlamayla yapılması gereken iş ve işlemleri bir kez daha hatırlatıyoruz. Ülkemizde Fethiye ölçeğindeki yerleşim yerlerine baktığımız zaman Fethiye’mizin coğrafi şartlar, sosyal yapı, ülkeye kattığı değerler vs. açısından çok daha fazlasını ve iyisini hak ettiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda tespitlerimizi kamuoyu ve ilgililer ile paylaşarak katkı sağlamayı tarihi sorumluluk görüyoruz. Son yıllarda yetkin müdürlerin görevden azledildiği bir süreç yaşadık. Adeta Fethiye'de kurumlar hafızasını kaybetti. Elbette hâlâ çok değerli idarecilerimiz var. Ancak mülakatlarla hak etmediği halde makam işgal eden idarecilerimiz de var. Bu anlamda hak edenlerin kaldığı, heyecanını kaybetmiş yeniliğe ve ortak akla kapalı idarecilerin tasfiye edildiği bir süreç gerçekleşmelidir. Fethiye göç alan bir bölge. Bu durumun da etkisiyle ilçemizde hâlâ ikili eğitim devam ediyor. Ancak devletimiz güçlüdür. Doğru iletişim ve projelerle ilçemizde ikili eğitime son verecek adımlar kolaylıkla atılıp bir iki sene içerisinde bu sorun çözülebilir” ifadelerini kullandı.

UYSAL, “İLÇEMİZE GÜZEL SANATLAR LİSESİ VE DENİZCİLİK LİSESİ KAZANDIRILMALIDIR”

Fethiye’ye güzel sanatlar ve denizcilik lisesinin kazandırılması gerektiğini belirten Türk Eğitim Sen Fethiye Temsilcisi Yüksel Uysal, “Yeni kurulan Spor Lisesinin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz. Spor Lisemizin başına Spor Akademisi mezunu, mesleğinde yeterli, mümkünse milli formayı gururla giymiş bir öğretmenimiz getirilmelidir. Ayrıca bu bağlamda ilimizde yapılan okullar arası spor müsabakalarının hiç olmazsa ön elemeleri ve bazı finaller ilçemize alınmalıdır. Ayrıca ilçemizde Gençlik Sporun uhdesinde bulunan spor salon ve alanları protokole ve prosedüre takılmadan gençlerin hizmetine sunulmalıdır. Erkek İHL, Kız İHL'nin olduğu binaya girişleri ve bahçesi ayrılmak suretiyle taşınabilir. Böylece eski Fethiye Lisesinin olduğu yerde ikili eğitimin azaltılması için fiziki mekan elde edilebilir. Çıraklık Eğitim Merkezi ve bir Meslek Lisesi Seydikemer'e açılarak Fethiye'nin ortaoğretim yükü azaltılabilir. Çatalarık okullar bölgesine taşınan Mustafa Kemal MTAL’nin pansiyonlu öğrencileri için yeni okulun yanında yurt yapılmalıdır. Çevre köy ve ilçelerden gelen öğrencilerimiz için ortaöğretim kampüsüne hem kız hem erkek pansiyonu yapılmalıdır. Ortaöğretim kampüs bölgesinin etrafının çevrilmesi ve giriş, çıkışının özel güvenlik ile korunması gerekmektedir. Kampüsün uygun yerine cami, kafe, lokanta vs. o bölgede yaşayanların ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal ve dini tesisler yapılmalıdır. Ayrıca aynı bölgeye öğretmen çocukları ve eğitim çalışanları için kreş ve anaokulu açılmalıdır” şeklinde konuştu.

UYSAL, “OKULLAR BÖLGESİNDE FAALİYET GÖSTEREN SÜRÜCÜ KURSLARI BÖLGE DIŞINA ÇIKARILMALIDIR”

Okullar bölgesindeki sürücü kurslarının taşınması gerektiğine dikkat çeken Türk Eğitim Sen Fethiye Temsilcisi Yüksel Uysal, “Şehit Fethi Bey park bölgesinde öğetmenevi için ayrılan arsaya Fethiye’nin tatil kenti olması göz önünde bulundurularak  ülkemizde görev yapan öğretmenlerin de faydalanabileceği çok amaçlı öğretmenevi yapılmalıdır. Okulların tadilata alınması yerine Fethiye'nin deprem bölgesinde olması unutulmayarak mevcut binaların yıkılıp sağlıklı, doğru ve güzel mimari ile yeni binalar yapılmalıdır. Akıncı Özel Eğitim Merkezi yıkılıp özel eğitiminin bütün ihtiyaçlarını karşılayan çok amaçlı yeni bir bina ilçemize kazandırılmalıdır. Erişimin kolay olduğu bir noktaya İlçe MEM'in taşınması eğitimin bütün bileşenleri açısından doğru olacaktır. Yeni yapılan okulların kalorifer sistemi ile ısınması eğitim öğretim açısından daha doğru olanıdır. Belediye Fen Lisesi bölgenin özel çocuklarının eğitim aldığı bir okul. Uzun süre vekalet ile yönetildi. Olağanüstü atanan arkadaşımızın başarılı olmasını gönülden arzu ederiz. Devletimizin özel önem verdiği okul öncesi eğitim, ilçemizde de ciddiyetle ele alınmalıdır. Müstakil anaokullarımızın çoğaltılarak hem miniklerimiz hem de ailelerinin hizmetine sunulmalıdır. Bütün okullarımıza öğrenci ve eğitim öğretim paydaşlarının yararlanabileceği özgür internet sağlanmalıdır. Fethiye İmam Hatip Lisesi ve Fethiye Lisesi bu kentin en eski okullarıdır ve Fethiye’mizin hafızasıdır. Bu okullar aynı yerlerinde aynı adlarla tekrar eğitim öğretime açılmalıdır. Okullarımız açık olduğu dönemlerde hizmetli ve güvenlik personeli eksikliğinden kaynaklanan sıkıntılar yaşamaktadır. Bu durum mutlak adil bir bakış ile çözülmelidir. Fethiye’mize bir devlet bir de vakıf üniversitesi çoktan kurulmalıydı. Bunun için şartlar bizce yeterli. İlçemizdeki kanaat önderleri, siyasetçiler, iş insanları ilçemizin eğitim sorunlarına yakın ilgi göstermesi en doğal beklentimizdir. Son zamanlarda öğretmen ve eğitim yöneticilerinin üzerine gidilerek onları  itibarsızlaştırma söz konusudur. Öğretmenin, eğitim yöneticisinin çeşitli vesilelerle itibarının zedelenmesini asla kabul etmeyiz. Bu minvalde duruşumuz Mendos gibi nettir. Eğitimin bütün bileşenlerini hassas olmaya davet ediyoruz. Bütün bunların gerçekleşmesi için, okul müdürleri ve eğitim içindeki STK'lar başta olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına eşit mesafede olan ve ortak aklı çalıştıracak bir ilçe MEM'e ihtiyacımız olduğu açıktır” dedi.

UYSAL, “MAALESEF SON YILLAR FETHİYE’MİZ İÇİN KAYIP YILLARDIR”

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen değişimi desteklediklerine değinen Türk Eğitim Sen Fethiye Temsilcisi Yüksel Uysal, “Maalesef son yıllar Fethiye’miz için kayıp yıllardır. Belki niyet halistir. Ancak sonuç beklenenden uzaktır. Geç kalınmış olsa da Fethiye ilçe Milli Eğitim Müdürü değişimine olumlu bakıyoruz. Yeni atanan müdürümüzün işi çok, yolu taşlıdır. Doğru adımlarında desteğimizi esirgemeyeceğimizi yanlış yaptığı zaman da eleştiri hakkımızın saklı olduğunu bilmelerini isteriz. Bu duygu ve düşüncelerle ile kendilerine başarılar dileriz. Dünyanın en özel kentlerinden birinde yaşıyoruz. Kalbi bu kent için çarpan herkes bu kentin çocuklarının daha iyi eğitim alabilmesi için, bu kentin daha yaşanılabilir olması için üstüne düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmelidir. Bizler, 'Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür' nesiller yetiştirme ülküsünden sapmadan mücadeleye devam edeceğiz. Türk yurdu için, Fethiye’miz için 'gerçeğin düşü incitmediği hayaller kurmak'tan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Bakmadan Geçme