TURİZM HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR

Fethiye'nin eşsiz koylarının tanıtımının yapılmasında katkısı olan en önemli sektörlerden bir tanesi de tur tekneleri. Temmuz ayının bitmesine sayılı günler kala şehrimize yerli ve yabancı turistler gelmeye devam ediyor. Fakat sezonun iyi olmadığını belirten Prenses Serap Teknesi Sahibi Yılmaz Yalçın, turizmin bu sene beklentinin altında olduğunu söylüyor.

  • 14301
TURİZM HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizin en büyük tatil cennetlerinden biri olan Fethiye yerli ve yabancı misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Temmuz ayının son günlerine girilmesinin ardından günübirlik tur tekne işletmecisi Yılmaz Yalçın sezonun gidişatı hakkında FRT TV mikrofonlarına konuştu.
Turizmin çok hızlı ilerlemediğini söyleyen Prenses Serap Teknesi Sahibi Yılmaz Yalçın,’’ Turizm çok hızlı gitmiyor aslında. Turizm beklentinin çok daha altında. Sezon başında yabancı turistlerle bir hayal kırıklığı yaşadık. Az sayıda turist geldi. Malum okulların kapanması ve kurban bayramı tatiliyle yerli turizm başladı. Onlarla da istediğimiz ve umduğumuz potansiyeli yakalayamadık. Yüzde 50, 35 ve 70 arası kapasite ile gidiyoruz. Günlere göre değişiyor. O nedenle turizm her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Tabi dünyada ki ve ülkede ki ekonomik koşullarda etken. Umduğumuzu maalesef bulamıyoruz’’ dedi.
Her geçen yıl maalesef gelir düşüyor
Her geçen yıl gelirin düştüğünü söyleyen Yalçın,’’ Ülkede yerli turizm olmazsa turizm diye bir şey kalmayacak. Haziran’ın 15-20 sinden sonra okulların kapanmasıyla yerli turizm başlıyor. Sonrasında Eylül’ün ilk haftalarında sona eriyor. Daha sonradan da biraz yabancı turist geliyor. Balayına gelenler, emekliler ile iyi kötü sezonu tamamlıyoruz. Fakat yüksek sezon dediğimiz 2,5 ay oluyor. Daha öncesinden 5-6 ay doluluk yaşardık. Bu 2,2-5 aya düştü. O nedenle turizmde ki giderler yükseliyor. Her geçen yıl maalesef gelir düşüyor. O nedenle ben bir işletmeci olarak memnun değilim. Yine de Allah’a şükrediyoruz’’ ifadelerini kullandı.
TURİZM HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR

TURİZM HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR

Bakmadan Geçme