Turizm Cenneti Bodrum Cehenneme Döndü

Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyeleri sorumluluğunda olan mevcut alt ve üstyapı, artan nüfus karşısında yetersiz kalıyor. Dünya'nın ve Türkiye'nin turizmde söz sahibi ilçelerinden biri olan Bodrum'da, çevre kirliliği skandallarına bir yenisi daha eklendi. Tur teknelerinin ve lüks yatların bağlı olduğu Bodrum Marina'ya lağım suyu akıyor.

  • 2091
Turizm Cenneti Bodrum Cehenneme Döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın tatil cenneti Bodrum ilçesinde içleri acıtan görüntüler vatandaşları isyan ettirmeye devam ediyor. CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın yönetiminde olan Bodrum’da, denizine akan lağım suları vatandaşları artık canından bezdirdi.
MARİNAYA LAĞIM AKIYOR!
Lağım sularından dolayı denizin renginin kahverengine döndüğünü görüntüledi. Lağım sularının gece saatlerinde denize deşarj edildiği öğrenilen Marina civarına, vatandaşlar pis kokudan dolayı yaklaşamıyor. Bodrum'da yaşayan Deniz Biyoloğu ve belgeselci Mert Gökalp Dr. Mert Gökalp, marinanın için tamamen lağımla dolu olduğunu belirterek, “Bodrum limanda şuan resmen lağım girişi var, tuvalete ne atılıyorsa görüyoruz. Şuan Marinanın içi çok pis kokuyor. Burada denize gireceğiz ve yine buradan balık yiyeceğiz. Bodruma alt yapı sistemleri yapılıyordu. Denize atık su akmayacak deniliyordu ama denize resmen lağım akıyor.  İnanılır gibi değil! Son bir aydır musilaj anlatıyorum, her gün bir başka ajansa, kanala, gazeteye. Musilaj meselesinin bu kadar gündemde olduğu şu günlerde Bodrum merkezinde karşılaştığım manzara ve koku! Bodrum'un bütün kıyıları altyapı yetersizliği nedeniyle bunu yaşıyor.” diyerek isyan etti. 
LAĞIMIN SEBEBİ ARIZALANAN ATIKSU TESİSİ
Bodrum Marina'nın kıyı şeridinin rengi foseptik akışından dolayı kahverengiye döndü. Bodrumlular ve Bodrum’a tatile gelen vatandaşlar, turizm merkezinde yaşanan bu soruna çözüm üretilememesine tepkili. Bodrum Marina’ya akan lağım ile ilgili yetkililerce yapılan kontrollerde kirliliğin, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Muğla Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’ne (MUSKİ) ait terfi binasında oluşan arızadan kaynaklandığı tespit edildi.
 

Turizm Cenneti Bodrum Cehenneme Döndü

Bakmadan Geçme