Turizm amaçlı kiralanan ruhsatsız yapılara geçici izin 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm amaçlı konut kiralamalarına ilişkin yönetmelikte dikkat çeken bir değişikliğe gitti.

  • 875
Turizm amaçlı kiralanan ruhsatsız yapılara geçici izin 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konutların turizm amaçlı kiralanması faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte, yönetmeliğin yayınlanmasının üzerinden henüz bir ay bile geçmeden değişikliğe gidildi. Değişikliğin nedeni ise ruhsatsız yapılar. 

Resmi Gazete’de yayımlanan “Konutların turizm amaçlı kiralanması faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğe” eklenen geçici made ile, belediyeden iskan ruhsatı almamış konutların sene sonuna kadar turizm amaçlı kiralama yapabilmelerinin önü açıldı. Söz konusu yapılar tapuda tarla, zeytinlik vb görünen ancak üzerinde konut bulunan; deprem yönetmeliği ve yapı denetiminin dışında inşa edilmiş yapıları ifade ediyor.

Yönetmeliğe eklenen geçici madde şu şekilde:

“Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte turizm amaçlı kiralama faaliyetine konu olan müstakil konutlarda, başvurunun konut ibaresi içermeyen tapuyla yapılması halinde, taşınmaz üzerinde konut bulunduğuna ilişkin yazılı beyan üzerine 5 inci maddede istenilen diğer bilgi ve belgelerle birlikte tapu değerlendirilmeye alınır. Bu kapsamdaki başvurularda 31.12.2024 tarihine kadar geçerli olmak üzere izin belgesi düzenlenir.”

Bakmadan Geçme