TÜBİTAK Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldular

TÜBİTAK (2204-B) 17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finallerinde, Dalaman Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, değerler eğitimi alanında bölge birincisi oldu.

  • 1176
TÜBİTAK Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK tarafından düzenlenen 17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması finalleri sonuçlandı.

TÜBİTAK (2204-B) İzmir bölge finallerinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda 8 okuldan 14 projeyle katılan Muğlalı öğrenciler; 1 birincilik, 3 ikincilik ve 1 üçüncülük olmak üzere toplam 5 derece elde ettiler. Yarışmada Dalaman Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri bölge birincisi olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri kimya alanı ve değerler eğitimi alanında hazırladıkları 2 projeyle bölge ikincisi olurken Köyceğiz Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ise matematik alanında hazırladıkları 2 projeyle hem bölge ikincisi hem de bölge üçüncüsü oldular.

Bölge aşama sonucunda birincilik ödülü alarak Türkiye finalisti olan Dalaman Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri Batuhan Kaya Atay ve Elif Eylül İkiz ile danışman öğretmenleri Muzaffer Tuybaş'ı tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay "Öğrencilerimizi, onlara rehberlik eden danışman öğretmenimizi ve emeği geçenleri kutluyor, Türkiye finallerinde başarılar diliyorum. Ayrıca yarışmaya katılan ve derece elde eden tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerine de teşekkür ediyorum." dedi.

Bu yıl Türkiye genelinde TÜBİTAK'a 12.053 kız öğrenci ve 9.078 erkek öğrenci olmak üzere toplam 21.131 öğrenci tarafından hazırlanan 14.883 proje başvurusu gerçekleşti. Başvuruların ön değerlendirmeleri ise Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı.  Ön değerlendirmeyi geçen 1.440 projenin sahibi öğrenciler, 22-23 Mayıs 2023 tarihleri arasında bahse konu 12 bölgede eş zamanlı olarak çevrim içi sunumlar ile değerlendirildi.

Bölge finalisti olan projeler ise, 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın finalistleriyle birlikte 5-9 Haziran 2023 tarihleri arasında Ankara'da yüz yüze yapılacak final yarışmasına davet edilecek.

TÜBİTAK Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldular

TÜBİTAK Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldular

TÜBİTAK Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldular

TÜBİTAK Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldular

Bakmadan Geçme