TRAFO BİNASI FIRÇA DARBELERİYLE RENKLENİYOR

Fethiye'nin ressam teyzesi Merhum Şükran Akannaç'ın bir zamanlar kentin estetiğine renk katmak için boyadığı trafo binasını Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Aslı Gökalp, Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi öğretmeni Esra Ulaş Seyhan ile birlikte toplam 8 gönüllü öğretmen ellerinde boya ve fırçalarla boyuyor.

  • 1689
TRAFO BİNASI FIRÇA DARBELERİYLE RENKLENİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye şehir merkezinde Hükümet Konağının yanında bulunan elektrik trafosu yenilendi. Geçmiş yıllarda Fethiye’nin ressam teyzesi Merhum Şükran Akannaç’ın kentin estetiğine renk katmak için boyadığı elektrik trafosu Fethiye Bilim ve Sanat Merkezinde görevli 8 öğretmen tarafından yeniden boyanıyor.

FETAV Müdürü Dilek Dinçer hem Şükran Akannaç’ın hatırasını yaşatmak, hem de kente daha düzel bir estetik katmak amacıyla Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Aslı Gökalp’e başvurdu. Gökalp, FETAV Müdürü Dinçer’in teklefini kabul ederek 7 öğretmen arkadaşıyla birlikte kolları sıvadı. Tamamen gönüllülük esasına dayanan boyama işinde 8 öğretmen ellerinde boya ve fırçalarla trafo binasını yeniden renklendirdiler.

Bilim ve Sanat merkezinde Görsel Sanatlar Öğretmeni Aslı Gökalp, “Fethiyeli değilim ama 11 yıldır Fethiye’de yaşıyorum. Bu trafoyu her hükümet konağına gelip gittiğimde görüyordum. Gerçekten çok güzel bir çalışma. Türk motifleri işlenmiş. Çini sanatından örnekler var. FETAV Müdürü Dilek Dinçer trafoyu yenilir misini, Şükran Hanımın anısını tazeler misini? Diye rica etti. Tabiki seve seve dedim. Tamamen gönüllülük esasına göre öğretmen arkadaşlarımızla birlikte trafoyu yeniliyoruz. 8 görsel sanatlar öğretmeni olarak boyalarımızı, fırçalarımızı tedarik ettikleri sürece bütün trafoları boyama gönüllüyüz. ” diye konuştu.

HABER: CAHİT GÜVEN

 

Bakmadan Geçme