- Haberler
- Ekonomi
- Toroslar'da yetişen 31 farklı bitkinin yağını çıkartıp ülkenin dört bir yanına gönderiyor
Toroslar'da yetişen 31 farklı bitkinin yağını çıkartıp ülkenin dört bir yanına gönderiyor
Antalya'nın Akseki ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Abdullah Güven, Toros Dağları'ndan topladığı şifalı bitkilerden ürettiği doğal yağlarla hem Türkiye'ye hem de Avrupa'ya ulaşarak ekonomiye katkı sağlıyor. Yaklaşık 30 yıldır bitki yağları üreten Güven, ilk yıllarda bakır kazanlarda ilkel yöntemlerle yalnızca kekik yağı çıkarırken bugün modern sistemlerle 31 çeşit bitkiden doğal yağ elde ediyor. Üretilen yağların gramı 4 lira ile 18 lira arasında değişirken en pahalı yağlar gramı 18 lira olan kekik, andız, ardıç, sedir, elma yağı.
"İncir çekirdeği yağı da üretmeye başladı"
Daha önce 30 çeşit bitki ve tohumdan yağ çıkaran Abdullah Güven, son olarak incir çekirdeği yağı üretimine başladığını belirtti.
Vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldığını ifade eden Güven, özellikle çocuk sahibi olmak isteyen ailelerin kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.
"Bu işi büyüteceğiz"
Oğlu ile birlikte sürekli yeni bitkiler üzerine araştırmalar yaptıklarını belirten Güven, Toros Dağları'ndaki hangi bitkilerden yağ çıkarabiliriz diye sürekli araştırmalar yapıyoruz. Bu işi büyüteceğiz. Büyük bir fabrika yapacağız. Ruhsatını aldık. Hedefimde ve hayalimde hep bu vardı. O hedefime ulaşarak ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyorum" diye konuştu.
-
Antalyanın Akseki ilçesinde yaşayan
-
61 yaşındaki Abdullah Güven
-
Toros Dağlarından topladığı şifalı bitkilerden
-
ürettiği doğal yağlarla
-
hem Türkiyeye hem de Avrupaya ulaşarak
-
ekonomiye katkı sağlıyor
Bakmadan Geçme