TOPLU TAŞIMAYA BÜYÜK ZAM

Turizm sezonu öncesi ulaşıma büyük zam yapıldı. Toplu taşıma faaliyeti yürüten özel toplu taşıma esnafının zam talepleri UKOME Kurulu'nda görüşülerek karara bağlandı. Bu çerçevede taksi, servis ve toplu taşıma hizmetlerine yüzde 41 zam yapıldı.

  • 686
TOPLU TAŞIMAYA BÜYÜK ZAM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplu taşıma faaliyeti yürüten özel toplu taşıma esnafının zam talepleri UKOME Kurulu'nda görüşülerek karara bağlandı. Muğla ili genelinde toplu taşıma hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi ve denetimindeki özel toplu taşıma araçlarının ücret tarifeleri; girdi maliyetlerindeki artışlar ile TÜFE endeksi dikkate alınarak Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) toplantısında, toplu taşıma, servis ve taksimetre ücretleri yüzde 41 oranında artırıldı. Söz konusu zam oranı belirlenirken, Muğla ili genelinde bulunan Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanlıklarından alınan görüşler ve enflasyona bağlı olarak girdi maliyetlerindeki artışlar dikkate alınarak ücret tarifelerinde yeniden düzenleme yapıldığı bildirildi. Bu çerçevede taksi, servis ve toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından gelinen noktada ücretlerin güncellenmesi kaçınılmaz hale geldiği ifade edildi.

Bu kapsamda, Muğla il genelinde uygulanan şehir içi en kısa mesafe olan A Grubu Ücret tarifelerinden, elektronik kartlı indirimli (öğrenci) ücret tarifesi 5,40 TL olarak uygulanmakta iken yapılan düzenleme ile 7,60 TL olarak, elektronik kartlı sivil ücret tarifesi ise; 8,65 TL iken, 12,20 TL olarak belirlendi. Ayrıca, Menteşe İlçesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenicilerinin yoğun olarak kullandığı 3,50 TL olan "Kampüs Hattı" öğrenci ücret tarifesi 4,95 TL'ye çıkarıldı. Belirlenen yeni toplu taşıma ücretlerinin 31 Mart 2023 tarihi itibariyle uygulamaya geçirileceği açıklandı.


 

TOPLU TAŞIMAYA BÜYÜK ZAM
TOPLU TAŞIMAYA BÜYÜK ZAM
TOPLU TAŞIMAYA BÜYÜK ZAM
TOPLU TAŞIMAYA BÜYÜK ZAM

Bakmadan Geçme