Telmessos Fethiye defilesi Kayaköy'de yapılacak

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) iş birliğiyle Likya İş İnsanları Derneği'nin (LİİDER) katkılarıyla gerçekleştirilecek olan 'Işıklı Şehir Telmessos Fethiye Defilesi' Cumartesi günü saat 17.00'da Kayaköy'de yapılacak.

  • 763

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ile Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu işbirliğinde, Likya İş İnsanları Derneği ev sahipliğinde Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Fethiye Otelciler Birliği’nin (FODER) katkılarıyla “Işıklı Şehir Telmessos Fethiye Defilesi” gerçekleştirilecek.
Etkinlik öncesi projenin detayları hakkında bilgi paylaşmak için Ölüdeniz Turquoise Hotel’de basın toplantısı düzenleyen Likya İş İnsanları Derneği Başkanı Volkan Büber, Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED)Başkanı Hakan Urhan ve Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Başkanı Hakan Urhan herkesi defileye beklediklerini söyledi. Ücretsiz yapılacak defilenin bölge tanıtımına büyük katkı sağlayacağına değinen başkanlar, Kayaköy’ün tarihi dokusunu defileye yansıtacaklarını ifade ettiler. 
 İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Işıklı Şehir Telmessos Fethiye Defilesi” 25 Mayıs Cumartesi günü Fethiye’nin kadim tarihiyle harmanlanan Kayaköy’ün büyüleyici atmosferinde (Kayaköy Ören yerinde) saat 17.00’da yapılacak. 
 “Defilenin Kayaköy’de Olması Bize Ayrı Bir Mutluluk Veriyor”
Likya İş İnsanları Derneği Başkanı Volkan Büber, “Bu defile kültürel varlıklarımızı ortaya çıkarması, Kayaköy’de olması bize ayrı bir mutluluk veriyor. Ev sahibi Likya İş İnsanı Derneği olarak onları burada ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonundan Hakan Uran ve Moda ve Hazır Giyim Federasyonundan Hüseyin Öztürk başkanlarıma, Likya İş İnsanları Derneğini ev sahibi seçmelerinden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. 
“Bu Bölgenin Tanıtımına Fayda Sağlayacak”
Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED)Başkanı Hakan Urhan, “Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)’den biraz bahsetmek gerekirse gönüllülük esasına göre bir araya gelmiş Türkiye’nin bağımsız en büyük iş dünyasını temsil eden çatı kuruluşlarından bir tanesi. 100 binin üzerinde iş yeri yapısı olan büyük bir yapı. Bugün burada bizde TÜRKONFED’e bağlı 2 federasyon olarak sahada ortak bir etkinlik düzenliyoruz. Bu konu ile ilgili uzun süredir çalışmalarımız devam etti. Çok güzel bir etkinlik olacak. Bu bölgenin tanıtımına fayda sağlayacak hem de Lider Derneğimizin tanıtımına fayda sağlayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
“Temayı Tasarıma, Tasarımı Kumaşa, Giysiyi Sunuma Çevirdiğimiz Programdır”
Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, “Bu sektörel federasyon ile yerel federasyon arasındaki bir işbirliği projesidir. Bu komisyon geçtiğimiz aylarda kuruldu ve ilk etkinliğini yapıyoruz. Bunun amacı bölgelerdeki kadim şehirlerin tarihi dokusunu, yaşanmış uygarlıklarını bölgenin araştırmasını yaparak bir tema çıkarıyoruz. Bu temayı tasarıma, tasarımı kumaşa, giysiyi sunuma çevirdiğimiz programdır. Cuma, Cumartesi ve pazar bölgedeyiz. Yine Kayaköy üzerinde Fethiye’nin tamamını kapsayan Likya bölgesinin o antik değerlerini ortaya çıkaran bir gezi programlamasıdır. Projenin özünde görünen şey bir defile ama arka plana baktığımız zaman sivil toplum örgütlerinin bir dayanışması var. Yine üyelerinin birbiriyle tanışması var. Onun dışında kamu ile işbirliği var, yerel yönetim ile işbirliği var, tasarım ile işbirliği var. Bunların hepsini bir çatı altında topladığımız bir projedir. 3 gün sürecek. Yarın birlikte yönetim kurulu yapacağız. Ertesi gün başkanımın belirlemiş olduğu güzergahlarda tekne gezisi olacak. Defilemiz var, Kayaköy gezimiz var ve akşamda bütün kültürel etkinlikleri bir arada kutlayacağımız bir program var. Bu projeye emek veren başta Volkan Başkan’ıma Lider Derneğimiz ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. Hakan Başkan’ıma ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi. 
“Sivil Toplum Örgütü Neler Yapabilir? Ya Da Neler Yapamaz?”
Konuşmasını sürdüren Hüseyin Öztürk, “Bu koleksiyonumuzun ilkini biz Adıyaman Nemrut’ta ‘Güneş Nemrut’tan Doğar’ teması ile yaptık. Yine Urfa Göbeklitepe defilesi var. Cumhuriyet defilesini Ankara’da planladık ama sunamadık çünkü Filistin ve İsrail yasından dolayı. Bugün burada Fethiye programımız var. Önümüzdeki dönemde Nevşehir Kapadokya projemiz var. Dolayısıyla bu bir sivil toplum örgütü neler yapabilir? Ya da neler yapamaz?” diye konuştu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme