Tekne battı, 4 düzensiz göçmen öldü

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında gece saatlerinde içerisinde bir grup düzensiz göçmen bulunan lastik botun batması sonucu 4 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.

  • 693

Edinilen bilgiye göre, 42 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisinin yasa dışı yollardan Yunanistan adalarına gitmek için bindikleri lastik bot su almaya başladı. Lastik bottan yapılan yardım çağrısını sonrası bölgeye Sahil Güvenlik Botu sevk edildi.

Tekne battı, 4 düzensiz göçmen öldü
Yardım çağrısının yapıldığı bölgeye varan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından lastik bot içerisindeki 28 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı. Kurtarılan düzensiz göçmenlerden alınan ilk bilgiler doğrultusunda 14 düzensiz göçmenin denize düştüğünün öğrenilmesi üzerine olay mahalline Sahil Güvenlik Helikopteri, Sahil Güvenlik Gemisi ve 4 Sahil Güvenlik Botu daha sevk edildi.

Tekne battı, 4 düzensiz göçmen öldü
Sahil Güvenlik ekiplerince yapılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 10 düzensiz göçmen daha deniz yüzeyinde tespit edilerek kurtarılırken, 4 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Arama kurtarma faaliyetlerine bölgede kayıp düzensiz göçmen olma ihtimaline karşı bir Sahil Güvenlik Helikopteri ve Sahil Güvenlik Gemisi tarafından tedbiren devam edildiği açıklandı.

Bakmadan Geçme