Tekcan, Başbuğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız

Fethiye Ülkü Ocakları Başkanı Emre Tekcan, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 24. yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Tekcan, 'Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i unutmayacak, unutturmayacağız. Dün emrinde olduğumuz gibi bugün onun izinde emanetine sahip çıkarak, bize emanet bıraktığı Türk Milliyetçiliği davasını, Allah davasını yaşatmaya devam edeceğiz' şeklinde ifadeler kullandı. 

  • 2643
Tekcan, Başbuğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocaklarının kurucusu, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in ölümünün 24.’üncü yılı nedeniyle açıklamada bulunan Fethiye Ülkü Ocakları Başkanı Emre Tekcan, Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in; Türk siyasi tarihinde, eşi benzeri bulunmaz bir mücadele örneği sergilediğinin altını çizdi. 

Fethiye Ülkü Ocakları Başkanı Emre Tekcan açıklamasında, “Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ebediyete intikalinin 24. yılındayız. Merhum Başbuğ, devletin en karanlık dönemlerinde bir güneş gibi doğmuş, Türk Milletine umut aşılamış, devletin ve milletin bekası uğruna her türlü fedakarlığı sergilemiştir. Alparslan Türkeş, adında Türk geçen, içinde Türk olan her türlü maneviyatı kendisine bir yaşam biçimi olarak benimsemiş; Türk Milliyetçiliği fikrini kendine şiar edinmiş bir nesil yetiştirmiştir. Merhum başbuğumuz, ‘Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümanız’ sözü ile ifade ettiği gibi, Türk-İslam mefkuresini kendisine bir yaşam felsefesi olarak benimseyecek çok büyük bir kitle oluşturmuştur. Vatan, devlet, millet ve din gibi değerlerin uğruna, hem değerleri yaşatacak, hem de bu değerler uğruna canlarını seve seve verecek bir teşkilatı oluşturarak onların Başbuğu olmuştur. Türk siyasi tarihinde, eşi benzeri bulunmaz bir mücadele örneği sergileyerek, CKMP’ye katılmış; ardından partinin adını, amblemini ve felsefesini değiştirerek Türk siyasi arenaya damga vuracak ve ilelebet yaşayacak olan Milliyetçi Hareket Partisini kurmuştur. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar, hatta hemen hemen tüm dünyada bütün Türklerin davalarını, sorunlarını kendi derdi olarak kabul etmiş, katledilen, sömürülen ve işgal altındaki bütün dünya Türklüğünün efsanevi genel başkanı olarak kabul görmüştür. Başbuğ Türkeş, dünya da zulüm gören her insanın çığlığına ses vermiş, mazlumlara umut, zalimlere korku salmıştır. Başbuğumuzun ebediyete intikalinin 24. yılındayız. Onu unutmayacak, unutturmayacağız. Dün emrinde olduğumuz gibi bugün izinde emanetine sahip çıkarak; bize emanet bıraktığı Türk Milliyetçiliği davasını, Allah davasını yaşatmaya devam edeceğiz. Türk’ün son Başbuğu Alparslan Türkeş’i rahmet ve minnetle anıyoruz. Kabri nur, mekanı cennet olsun” dedi. (FATİH DERELİ)


 

Bakmadan Geçme