• Haberler
  • Ekonomi
  • Tavuk İhracatına Sınırlama Getirildi! Fethiye Esnafı Bu Duruma Ne Diyor? Piyasayı Nasıl Etkiler?

Tavuk İhracatına Sınırlama Getirildi! Fethiye Esnafı Bu Duruma Ne Diyor? Piyasayı Nasıl Etkiler?

Ticaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurdu. Fethiye'de esnaf Erkan Gündüz bu durum ile ilgili açıklama yaptı.

  • 318

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada ” Ticaret Bakanlığımız tarafından, başta Tarım ve Orman Bakanlığı, ilgili resmi ve sektörel kuruluşlar ile yapılan istişareler ve çalışmalar sonucunda, bütün ve parça dahil olmak üzere, tavuk eti ihracatının 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verilmiştir” demişti.

Tavuk İhracatına Sınırlama Getirildi! Fethiye Esnafı Bu Duruma Ne Diyor? Piyasayı Nasıl Etkiler?

Fethiye’de esnaf Erkan Gündüz konuyla ilgili açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada “Ayın 1’i itibari ile tavuk ihracatı durduruldu. Bu durum piyasayı olumlu yönde etkiler. Şuan bir kıtlık vardı siparişlerimizi hiçbir firma karşılamıyordu. Çünkü dolar üzerinden gittiği için şu andan itibaren fiyatlar düşmeye başladı. İnsanların alım gücü arttı tabi sirkülasyon artar olumlu yönde etkiler. Göğüs 250 lira, Banvit ürünleri bayisiyiz 220 kanat yani kırmızı et çok pahalı olduğu için insanlar tavuğa yöneliyor ama bu sene de tavuk fiyatları çok yüksek olduğu için alım gücü tamamen düştü. Şu anda söylentiye göre göğüsün 160 olacağı söyleniyor kanatın da 150 bandına geleceği söylüyorlar” dedi.

Bakmadan Geçme