• Haberler
  • Güncel
  • TARIM KREDİ KOOPERATİFİ'NDEN ÇİFTÇİYE İCRA, FUTBOLA SPONSORLUK!

TARIM KREDİ KOOPERATİFİ'NDEN ÇİFTÇİYE İCRA, FUTBOLA SPONSORLUK!

Türkiye genelinde binlerce çiftçi, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçları yüzünden icralık duruma düştü. Tarım Kredi Kooperatifleri, borcunu ödeyemeyen çiftçilere yönelik Türkiye genelinde icra işlemlerini başlattığı bir dönemde, iştiraki olan Bereket Sigorta, TFF 1. Lig takımlarından Ümraniyespor'a en pahalı sponsorluklardan olan isim hakkı sponsoru oldu. Çiftçinin borcunu ödeyemediği için icra işlemleri başlatan Tarım Kredi Kooparatifleri'ne, Muğlalı çiftçilerde tepki gösterdi. Muğlalı çiftçiler 'Bizlerde Futbol Federasyonu'ndan destek isteyelim' dediler.

  • 1503
TARIM KREDİ KOOPERATİFİ'NDEN ÇİFTÇİYE İCRA, FUTBOLA SPONSORLUK!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Ferdi Yavuz'un haberine göre; Tarım Kredi Kooperatifleri, borcunu ödeyemeyen çiftçilere yönelik Türkiye genelinde icra işlemlerini başlattığı bir dönemde, iştiraki olan Bereket Sigorta, TFF 1. Lig takımlarından Ümraniyespor’a en pahalı sponsorluklardan olan isim hakkı sponsoru oldu. Sponsorluk bedeli açıklanmazken, Bereket Sigorta’nın bu sponsorluktan nasıl bir hedef kitleyi hedeflediği ise bilinmiyor. Bu duruma tüm ülke genelinde olduğu gibi Muğlada geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşlarda tepki gösterdi. Muğlalı çiftçilerde tepkili “Bizlerde Futbol Federasyonu’ndan destek isteyelim” dediler. 

ÜMRANİYESPOR’UN ADI BEREKET SİGORTA ÜMRANİYESPOR OLDU 
Tarım Kredi Kooperatifleri ve Bereket Sigorta, söz konusu isim sponsorluğuyla ilgili olarak kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmazken, sponsorlukla ilgili açıklama Ümraniyespor’dan geldi. Kulüpten yapılan açıklamada “Kulübümüzün isim ve göğüs sponsorluğu için Bereket Sigorta ile anlaşmış olup, müsabakalara Bereket Sigorta Ümraniyespor ismiyle katılacaktır” denildi. 

FUTBOL KLUBÜ EKONOMİK ANLAMDA ZOR DURUMDAYDI 
TFF 1. Lig takımlarından Ümraniyespor, 18 takımın içinde 15’inci sırada bulunurken, edinilen bilgilere göre takımın ekonomik anlamda zor bir süreçten geçtiği, bu isim hakkı sponsorluğu ile ekonomik anlamda rahatlayacağı kaydediliyor.

ÇİFTÇİ BORÇLARI YAPILANDIRILMADI
Çiftçi bir taraftan zararına üretim yaparken diğer taraftan geçmiş yıllarda yapılan yapılandırmalardan dolayı borçları katlanarak artmasına neden oldu. Bu yıl da çiftçi borçlarının yapılandırılmamasından dolayı büyük bir borç yükü ile karşı karşıya kalan çiftçi, bu borçlarını da ödeyemediği için Türkiye genelinde icra işlemleri başlatılmış durumda.

MUĞLALI ÇİFTÇİLERDE TEPKİLİ “BİZLERDE FUTBOL FEDERASYONU’NDAN DESTEK İSTEYELİM”
Muğla’da hububat, narenciye, sebze ziraatı ve hayvancılıkla uğraşan üreticiler zor günler geçiriyor. Borçlarını ödeyemeyen çiftçiler hayvanlarını, tarlalarını ve ürettikleri ürünleri adeta yok pahasına satmak zorunda kalıyor.
Ayrıca Muğla’da sera üreticileri, son zamanlarda borçlarını ödeyemedikleri için seraları icradan satılmaya başlandı. Bankalara ve Tarım Kredi Kooperatifleri ’ne borcu olan Muğlalı çiftçiler Tarım Kredi Kooperatifleri’nin bir futbol takımına sponsor olmasına ise adeta ateş püskürdüler. Emeklerinin ve ürettikleri ürünlerin hiçe sayıldığını belirten çiftçiler “Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçisine sponsor olacağına futbolculara sponsor oluyor. Biz çiftçilerde o zaman futbol federasyonundan destek isteyelim. Korona virüs salgınında da tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarımın önemini görmüş oldu. Ancak biz çiftçiler ülkemiz için üretelim dedikçe devamlı artan mazot, gübre fiyatları ve yüksek faizler yüzünden iflas etme noktasına geldik. Dananın kuyruğu koptu, buğdayın sapı elimizde kaldı” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

Bakmadan Geçme