TARIM KONULARI ELE ALINDI

CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit'i makamında ziyaret ettiler.

  • 1448
TARIM KONULARI ELE ALINDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit ile tarım hakkında karşılıklı istişare de bulundular. Sohbet havasında geçen ziyaret sonrasında açıklamalar yapıldı.

KARAYİĞİT, “ZİYARETTEN DOLAYI MUTLUYUM”
Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Mutluyum, sevinçliyim. Bir tanesi bizim çocuğumuz sayılır. Yöremizin öz yurdundan geliyor. Çiftçinin derdini bitiyor. Portakalın kurtarmadığını biliyor. Sevinçliyiz, vekilimiz İç Anadolu’nun göbeğinden gelmiş, Muğla’nın göbeğinde yaşamış. Çiftçiyle iççice olmuş” ifadelerini kullandı.

ERBAY, “ZOR DURUMDA BIRAKIYORLAR”
CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Bugün Fethiye’deyiz. CHP Fethiye Başkanlığımız öncülüğünde Muğla Milletvekili Mürsel Alban ile Sivil Toplum Örgütü odalarımızı ziyaret ediyoruz. Sivil toplum örgütü odalarımızı ziyaret ediyoruz. Yeni kongrelerini yapan Sivil Toplum Örgütlerimize hayırlı olsun. Bu kapsamda da Fethiye Ziraat Odamızı ve başkanımızı ziyarete geldik. Fethiye’mizin ve Muğla’mızın tarımını konuşacağız. Muğla’mızın, Fethiye’mizin ciddi bir tarım potansiyeli var. Ancak çiftçilerimiz yüksek girdi maliyetleriyle gerçekten zor günler geçiriyorlar. Özellikle mazotta artış, gübredeki, ilaçlardaki artışlar, onları gerçekten zor durumda bırakıyorlar. Bu kapsamda da onlara daha fazla destek olunması gerektiğini kapsıyoruz. Muğla ve Fethiye’mizdeki zeytin üreticisi, narenciye, domates üreticileri desteklendiği zaman hem ülkemize, hem Fethiye’mize çok daha fazla katma değere kazandıracağını biliyoruz. Tarım üreticisi üretebilir ve mutlu olursa ülkemize de çok büyük katma değerler katacağını biliyoruz. Ziyaretimizi yaptık, genel değerlendirmemizi yapacağız” dedi.
 

ALBAN, “YURTTAŞLARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYE GELİYORUZ”
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Bugün Ziraat Odası’ndayız. Şuan Fethiye de ve Muğla milletvekilimiz Burak Erbay ilçe emniyetçimiz Mustafa Bey, Sezgin Bey ve diğer yöneticilerimizle birlikte. Önemli olan bir şey söyledi milletvekilimiz; ben de kısaca değineyim, çiftçi artık yok olmak üzere, üretici yok olmak üzere, tarım yok olmak üzere, hayvancılık yok olmak üzere bizim ülkemiz de şuan ana geçim kaynaklarımızın başında gelen tarım ve hayvancılık yok olmak üzere… Başkan çok mutluyum dedi gerçekten biz de çok mutluyuz. Çiftçinin üretebilmesi için, ürünün bereketli olabilmesi için devleti yöneten iktidarın o üreticilerin yanında olmadığını görüyoruz. Tarımı eğer canlandıracaksak sadece bu gıda malzemesi, gıda ürünleri değildir. Tarım ele alındığı zaman sanayi kalkınır, tekstil sanayisi gelişir. Tarımla birlikte bizim hayvancılık gelişir. Hayvan yetiştiriciliği öne çıkar. Bizim partimizin bir projesi var bu konuda tarımla, çiftçilikle ve hayvancılıkla uğraşanlarla ilgili bizim ülkemizde kamuya ait iki görevlimiz maaş alıp bulundukları bölgelere görevleri gereği hizmet etmekteler. Kimlerdir bunlar, birisi okul açıksa öğretmen diğeri de imam. Biz bunu dörde çıkarıyoruz o tarımın bol bereketli olabilmesi için belli bölgeleri birleştirerek o bölgelerde tarımla ilgili çiftçiye hizmet verebilmesi, topraklarını analiz edebilmesi ve orada ürünün bol ve bereketli olabilmesi adına doğru ürün ekilip, biçilme, dikilme ve yetiştirmesi adına orada biz bir ziraat mühendisi görevlendiriyoruz. Tamamen maaşını devletten alacak ve çiftçi üreticiye danışmanlık yapacak ikincisi meralarımızda, yaylalarımızda ve dağlarımızda hayvan yetiştiricileri ile ilgili mera besiciliği ve çiftlik besiciliği ile ilgili veteriner görevlendiriyoruz. Veteriner de hayvan yetiştiricilerimize hizmet edecek, maaşını devletten alacak ve hangi ırk, hangi tür, hangi cins hayvanın daha verimli, daha faydalı olabileceğini anlatacak ve bu hizmette bulunacak. Biz çiftçimizin, üreticimizin ve hayvan yetiştiricimizin teşviklerle, desteklerle yanında olacağız. Ne zaman yapacağız bunu onu söyleyeyim, önümüzde ki ilk seçimde hemen iktidara geliyoruz ve çiftçimizin, köylümüzün, ayva yetiştiricimizin, Fethiye’mizin, Muğla’mızın, Türkiye’mizin ve yaşayan tüm yurttaşlarımızın yüzünü güldürmeye geliyoruz” şeklinde konuştu.


 

TARIM KONULARI ELE ALINDI
TARIM KONULARI ELE ALINDI
TARIM KONULARI ELE ALINDI
TARIM KONULARI ELE ALINDI
TARIM KONULARI ELE ALINDI
TARIM KONULARI ELE ALINDI

Bakmadan Geçme