Sönmez, Kadına karşı şiddet insan hakları ihlalidir

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Şule Sönmez, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine ilişkin yazılı bir açıklamada yaptı. 

  • 589
Sönmez, Kadına karşı şiddet insan hakları ihlalidir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Sözleşmesi’nin kadına karşı şiddeti ihlal olarak tanımlayan bir düzenleme olduğunun altını çizen Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Şule Sönmez, alınan bu karardan duydukları endişeyi aktardı. Sönmez, bu kararın yeniden gözden geçirilmesi ve geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.  

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Şule Sönmez açıklamasında, “Ayrımcılık yapmaksızın herkesi kapsayacak şekilde düzenlenmiş, şiddeti kadın erkek eşitliği önündeki başlıca engel olarak gören, güzel İstanbul'un adı ile anılan ve imzalandığında her kesimce sahiplenilmiş İstanbul Sözleşmesi, kadına karşı şiddeti bir insan hakkı ihlali olarak tanımlayan uluslararası düzenlemedir. 1949 yılında Türkiye’nin öncü kadınları tarafından kurulan ve kadın haklarına sahip çıkma misyonunu üstlenen ve kız çocuklarının eğitimi konusunda çalışan bir dernek olarak; toplumsal cinsiyet gibi kavramlar üzerinden yıpratılan İstanbul Sözleşmesi'nin feshine dair karardan duyduğumuz endişeyi ve bu kararın gözden geçirilerek geri dönülmesinin gerekliliğini kamuoyu ile paylaşırız. Sağlıklı nesiller, şiddetsiz ortamda yetişir” ifadelerini kullandı. 


 

Bakmadan Geçme